17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialBritanicii, cei mai afectati de obezitate

Britanicii, cei mai afectati de obezitate

Marea Britanie este „paradisul fast-foodurilor”, iar hypermarketurile sunt pline de chipsuri, biscuiti-aperitiv si alte alimente nesanatoase. Aceasta realitate si-a aratat consecintele nedorite, un studiu ale carui rezultate au fost date publicitatii in aceste zile aratand ca 23 la suta dintre britanici sunt obezi, comparativ cu 12 la suta dintre germani, 9 la suta dintre francezi si 8 la suta dintre italieni. Un britanic din doi este supraponderal, situatie care se apropie de cea din SUA, tara care numara cele mai multe persoane obeze la nivel mondial.
Studiul realizat in Marea Britanie arata si ca exista o diferenta semnificativa intre nord si sud, proportia de persoane obeze fiind mult mai mare in nord. Din pacate, obiectivul stabilit in anul 2004, de a stopa obezitatea in randul copiilor sub 11 ani, nu a fost atins.
Intre cauzele obezitatii sunt enumerate saracia (care duce la alimentatie nesanatoasa si dezechilibrata), dar si „americanizarea” modului de viata. Consumul anual de chipsuri pe cap de locuitor este in Marea Britanie de 7,2 kg, fata de un kilogram in Italia. Jumatate dintre copiii britanici consuma anual cinci litri de ulei de gatit numai prin consumarea chipsurilor.
Un raport publicat in august arata ca 19 la suta dintre baieti si 22 la suta dintre fete din grupa de varsta 2-15 ani din Marea Britanie vor ajunge obezi pana in 2010.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă