21.2 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024

Breviar

Tariceanu i-a promis ambasadorului SUA analiza fiecarui dosar de adoptie

Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a primit ieri, la Palatul Victoria, pe Excelenta Sa Nicholas Taubman, ambasadorul SUA la Bucuresti. Cei doi oficiali au discutat atat despre relatiile bilaterale romano-americane, cat si despre perspectiva investitiilor americane in tara noastra. De asemenea, Tariceanu si Taubman au abordat sensibilul subiect al adoptiei copiilor romani de catre cetatenii americani. Premierul Tariceanu a promis ca fiecare caz de adoptie (din cele circa 200, solicitate de americani – n.n.) va fi analizat de catre Oficiul Roman pentru Adoptii, in conformitate cu legislatia romaneasca in domeniu si cu Moratoriul privind adoptiile internationale. Concluziile acestor analize vor fi comunicate, in deplina transparenta, autoritatilor americane, a anuntat Guvernul.

Tabara de sase zile la munte pentru elevi

In perioada vacantei intersemestriale, programata intre 4 si 12 februarie, Autoritatea Nationala pentru Tineret pune la dispozitia elevilor, studentilor si cadrelor didactice 3.426 de locuri de cazare in taberele scolare din 24 de judete. Tariful zilnic, care inlcude cazare si trei mese, este cuprins intre 327.200 si 400.000 de lei, in functie de destinatia aleasa. Altfel spus, o tabara de sase zile costa cel mult 2,4 milioane de lei, tariful mai mare fiind in taberele de la munte si in cele in care conditiile de cazare sunt mai bune. Oferta integrala privind numarul de locuri pe fiecare tabara este disponibila si pe Internet, la adresa www.e-tineret.ro. Pentru inscrieri intr-una dintre tabere, elevii interesati trebuie sa se adreseze Directiilor Judetene pentru Tineret sau Directiei Programe Recreative si Divertisment din cadrul ANT.

Spania ofera facilitati pentru soferii de cursa lunga

Transportatori si reprezentanti ai scolilor auto din provincia spaniola Albacete au declarat pentru publicatia „La Verdad” ca soferii romani si bulgari suplinesc in buna parte lipsa fortei de munca din Spania intr-un moment in care transportul de marfuri si rutele internationale sunt sinonime cu perioade indelungate petrecute departe de casa. Spania a semnat cu 13 state acorduri de echivalare a permiselor de conducere auto: Andorra, Bulgaria, Coreea, Japonia, Elvetia, Argentina, Columbia, Ecuador, Uruguay, Maroc, Venezuela, Romania si Chile – ceea ce inseamna ca cei care doresc sa isi echivaleze permisul din aceste tari nu trebuie decat sa dea anumite probe pentru a obtine permis in Spania.

Dezafectarea Reactorului de la Magurele

Pana la sfarsitul lunii martie 2006, se vor finaliza toate actiunile referitoare la reconversia Reactorului Triga, a spus presedintele Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare, Vilmos Zsombori. Presedintele CNCAN a mai precizat ca se poarta discutii cu Federatia Rusa pentru transferul combustibilului uzat.
Specialistii CNCAN acorda o atentie deosebita pentru dezafectarea reactorului de la Magurele, in conditii de maxima securitate nucleara.

Cele mai citite

Diana ลžoลŸoacฤƒ ลŸi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenลฃiale la BEC

PreลŸedintele Autoritฤƒลฃii Electorale Permanente, Toni Greblฤƒ, membru al Biroului Electoral Central, a declarat cฤƒ Diana ลžoลŸoacฤƒ ลŸi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenลฃiale,...

Oglinda uscatฤƒ a Moldovei: peste jumฤƒtate dintre locuitori, nu au apฤƒ potabilฤƒ

Datele INS aratฤƒ cฤƒ 1.800 de ลŸcoli ลŸi grฤƒdiniลฃe nu au acces la reลฃeaua de apฤƒ Cel mai recent raport al Institutului Naลฃional de Statisticฤƒ...

Sarea recristalizatฤƒ din Romรขnia care provine dintr-un zฤƒcฤƒmรขnt vechi de 2 milioane de lei

Sarea recristalizatฤƒ vรขndutฤƒ de compania de stat Salrom provine dinte-un depozit vechi de 2 milioane de ani, a transmis Ministerul Economiei, Antreprenoriatului ศ™i Turismului: โ€žศ˜tiaศ›i...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ