18 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialBregovic a dansat alaturi de timisoreni

Bregovic a dansat alaturi de timisoreni

Al treilea concert al lui Goran Bregovic la Timisoara si primul din turneul sau romanesc din acest an s-a desfasurat cu "casa inchisa". Peste trei mii de timisoreni au luat loc in tribuna Salii Olimpia, pentru a-l asculta pe unul dintre artistii emblematici ai Balcanilor.
Ca de obicei, Goran Bregovic s-a ridicat la pretentiile publicului din orasul de pe Bega, un bun cunoscator al muzicii artistului bosniac, asta si datorita apropierii geografice a Banatului de spatiul ex-iugoslav. Alaturi de Orchestra de Nunti si Inmormantari, venita din Serbia, si de duetul backing-vocals, format din doua bulgaroaice, Bregovic a ridicat sala in picioare si a tinut-o astfel doua ore. Artistul a fost aplaudat la scena deschisa, iar publicul a dansat si a fredonat alaturi de Goran Bregovic si trupa sa. In schimb, intr-un gest emotionant, artistul a mimat ca-i ofera publicului timisorean inima sa. Rasplata finala a venit in finalul concertului, cand spectatorii l-au lasat cu greu sa-si incheie bisul si l-au aplaudat minute in sir, la scena deschisa. Tocmai de aceea, piesa de referinta a lui Goran Bregovic, "Kalasnikov", a durat aproape un sfert de ora. Atmosfera de sarbatoare l-a cuprins pana si pe artistul bosniac, care a renuntat pentru cateva momente la consacratul sacou alb si a dansat alaturi de timisoreni.
Repertoriul a cuprins, pe langa piesele arhicunoscute, cum ar fi "Ederlezi", "Ausencia", "In the Death Car" sau "Mesecina", si cateva compozitii noi de pe albumul care va aparea la finele acestei luni, "Carmen cu final fericit".
"Voi veni in Romania de cate ori voi fi invitat, indiferent de conditii. Sunt un artist al Balcanilor, iar muzica din Romania ma inspira in creatiile mele", a declarat Bregovic inainte de spectacol.

» Alaturi de Orchestra de Nunti si Inmormantari, venita din Serbia,  Bregovic a ridicat sala in picioare si a tinut-o astfel doua ore.

Cele mai citite

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ