23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialBraşov: Italian acuzat de act sexual cu un minor pe care l-a...

Braşov: Italian acuzat de act sexual cu un minor pe care l-a racolat prin internet, arestat preventiv

Un cetăţean italian a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat că a racolat un minor de 16 ani, printr-o reţea de socializare prin internet, pe care l-a convins apoi să întreţină cu el acte sexuale orale în schimbul unor sume de bani sau obiecte, transmite corespondentul Mediafax.

Procurori din cadrul Parchetului Judecătoriei Braşov au solicitat instanţei de judecată, în 11 noiembrie, arestarea preventivă a lui Apa Francesco, cetăţean italian, cercetat pentru săvîrşirea infracţiunii de act sexual cu un minor.

Magistraţii Judecătoriei Braşov au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru 29 de zile, potrivit unui comunicat al Parchetului Judecătoriei Braşov.

Potrivit rechizitoriului, începând din luna octombrie 2010, cetăţeanul italian a luat legătura cu minorul G. A. A., în vârstă de 16 ani, prin intermediul reţelei de socializare prin internet Hi5. Italianul i-a propus copilului să întreţină relaţii sexuale în schimbul unor sume de bani sau alte bunuri, se arată în rechizitoriu.

“În cursul lunii ianuarie 2011, inculpatul a venit în România unde s-a întâlnit cu partea vătămată şi, după ce a invitat-o pe aceasta în apartamentul său, i-a propus să întreţină relaţii sexuale orale, minorul fiind de acord, primind suma de 150 lei”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Relaţia dintre cei doi a durat până în noiembrie, timp în care minorul primea diverse sume de bani şi bunuri din partea italianului, în schimbul relaţiilor sexuale.

“Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, se mai arată în comunicat.

Cele mai citite

Laura Codruţa Kovesi, îngrijorată că noile prevederi adoptate de Austria ar putea împiedica anchetele Parchetului European

Procurorul-şef european, Laura Codruţa Kovesi, anunţă că analizează noile dispoziţii legale adoptate de Austria. Unele dintre acestea ar putea intra în contradicţie cu Regulamentul...

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...

Coșul zilnic de cumpărături ar putea să se scumpească, estimează antreprenorii români

Coșul zilnic de cumpărături este predispus scumpirilor în următoarea perioadă, potrivit reprezentanților mediului de afaceri. Țara noastră a avut cele mai accelerate creșteri ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă