4.8 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialBorbely sustine reformarea in UDMR, cu conditia pastrarii statutului de uniune

Borbely sustine reformarea in UDMR, cu conditia pastrarii statutului de uniune

Ministrul-delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, a anuntat ca sprijina ideea reformarii UDMR. El se pronunta impotriva transformarii Uniunii in partid. In opinia ministrului, conducerea UDMR ar trebui sa ii invite la dialog si pe reprezentantii organizatiilor maghiarilor care se afla in afara Uniunii. Este vorba de Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania, condus de episcopul reformat de Piatra Craiului, Laszlo Tokes, de Consiliul National Secuiesc, condus de fostul senator Jozsef Csapa, si de Uniunea Civica a Maghiarilor, condusa de primarul din Odorheiul Secuiesc, Jeno Szasz.
Laszlo Borbely crede ca aceste organizatii ar trebui sa aiba posibilitatea sa isi spuna punctele de vedere atunci cand maghiarii vor discuta despre modificarea statutului UDMR. Si asta, pentru ca, in opinia ministrului, Uniunea ar trebui sa isi pastreze caracterul de organizatie-umbrela pentru comunitatea maghiara din Romania.
Laszlo Borbely a adaugat ca sustine propunerea de reforma lansata de Grupul de la Cluj din UDMR, condus de ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, si de deputatul Hunor Kelemen, ambii vicepresedinti ai Uniunii. Cei doi au cerut formarea unei structuri intermediare in interiorul UDMR, care sa asigure sprijin politic pentru Prezidiul Uniunii, intre reuniunile Consiliului Reprezentantilor Unionali, for ce se intruneste din trei in trei luni.
Totodata, Borbely crede ca rolul acestei structuri ar putea fi indeplinit cu succes de Comitetul Operativ al UDMR, care ar trebui, insa, sa devina un for cu reuniuni saptamanale. Tot ministrul doreste reformarea Prezidiului Executiv al UDMR, structura condusa de Csaba Takacs, si care isi are sediul central la Cluj-Napoca.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă