2 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSpecialBOR, reacţie la criticile că niciun preot nu a mers să se...

BOR, reacţie la criticile că niciun preot nu a mers să se roage la clubul Colectiv

După ce Biserica Ortodoxă Română (BOR) a fost acuzată că niciun preot nu a mers să se roage pentru victime la clubul Colectiv, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a transmis că acuzaţiile sunt neîntemeiate, întrucât au fost preoţi la locul tragediei, dar cu discreţie, potrivit Europa FM.

De asemenea, despre absenţa patriarhului Daniel la faţa locului, părintele Costel Stoica a precizat, la Europa FM, că acesta s-a rugat la Sfânta Liturghie şi nu a umblat după imagine. El a precizat că informațiile apărute pe Internet denigrează imaginea Bisericii

Purtătorul de cuvânt al BOR a mai spus că mai mulţi preoţi vor merge de joi la Centrul de Hematologie pentru a dona sânge.

În urma incendiului care a izbucnit, vineri, în clubul Colectiv din Capitală, au murit 30 de persoane. Alţi 137 de oameni care au fost răniţi sunt internaţi în spitalele din Bucureşti. Dintre aceştia, 27 sunt în stare critică, iar 22 se află la terapie intensivă.

În urma tragediei, Guvernul a instituit doliu național pentru zilele de 31 octombrie, 1 noiembrie și 2 noiembrie.

Anchetatorii au început, duminică, la Poliţia Capitalei, audierea unor martori de la incendiu. Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a preluat coordonarea anchetei. Primele acuzații sunt: omor calificat și distrugere calificată.

O echipă medicală din Israel a venit în România ca să vină în ajutorul răniţilor în incendiu, internţi la Spitalul Bagdasar Arseni, dar şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Aproximativ 8.000 de oameni de toate vârstele s-au adunat, duminică la prânz, în Piața Universității, pentru a merge împreună până la clubul Colectiv, într-un marș dedicat victimelor incendiului de vineri seară. La clubul Colectiv au fost întâmpinați de alți 3.000 de oameni.

 

Cele mai citite

Operațiunea Școala: 50 de percheziții în dosare de trafic de droguri în mediul școlar din Iași, București și alte orașe

Procurorii au identificat 40 de făptuitori, majoritatea elevi și studenți din județul Iași. Cel mai tânăr consumator are 13 ani Procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri...

UE analizează piețele agricole post-invazie în Ucraina: măsuri urgente pe masa Consiliului Agricultură și Pescuit

Miniștrii Agriculturii pregătesc strategii pentru 2025 la reuniunea Consiliului UE de la Bruxelles Miniștrii Agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene se reunesc luni, la...

România, printre ultimele țări din lume la finanțarea educației: Alocare mai mică decât Uganda și Paraguay

Guvernul României a alocat în 2023 doar 3,3% din PIB pentru educație, conform unui raport UNESCO România se află pe locul 123 din 171 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă