21.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialBonus la nastere: compresa uitata in abdomenul mamei

Bonus la nastere: compresa uitata in abdomenul mamei

» La spitalele din Galati continua lunga serie a cazurilor de malpraxis, in care victimele sunt noi-nascuti sau copii aflati in primii ani de viata.

» Doctorul care i-a rupt la nastere piciorul unui bebelus este acum acuzat ca a uitat o compresa in abdomenul unei gravide.

» Medicul nu neaga acuzatia, dar se apara spunand ca era obosit.

O tanara de 21 de ani il acuza de malpraxis pe medicul care a operat-o, acelasi ginecolog de la Maternitatea Spitalului Clinic de Urgenta Galati, acuzat de ruperea piciorusului unui nou-nascut in timpul nasterii. Andreea Ionescu il acuza pe medicul Jean Ciobotaru ca dupa cezariana i-ar fi uitat o compresa in abdomen. Andreea Monica Ionescu are 21 de ani si la sfarsitul lunii ianuarie s-a internat la Maternitatea Spitalului Clinic de Urgenta pentru a da nastere primului sau copil. Pe data de 2 februarie, nasterea a avut loc, prin operatie de cezariana, efectuata de medicul Ciobotaru. Tanara mamica a fost externata pe 6 februarie, dar dupa cateva zile, pentru ea a inceput  calvarul. Avea dureri acute in abdomen si i-a aparut o umflatura in partea dreapta. "Am mers la doctorul de familie, am facut o ecografie si rezultatul a fost ca am ovarul inflamat. Mi-a dat antibiotice. M-am hotarat apoi sa merg la Iasi, iar la un examen medical amanuntit mi s-a descoperit un corp strain in abdomen. Era o compresa uitata de la cezariana", spune tanara. Medicul sustine ca a fost victima unui santaj, pentru ca la 3 luni de la operatie a venit o persoana care, in numele familiei Ionescu, i-a cerut 100.000 de euro, pentru ca acest caz sa nu fie facut public. "E posibil sa fi uitat pansament in abdomenul pacientei, nu neg lucrul acesta, dar suma care a fost pretinsa de familia Ionescu oricum depaseste cu mult suma pentru care am fost asigurat la societatea de asigurari pentru malpraxis si mi s-a parut normal sa astept sa fiu contactat de pacienta in primul rand, pentru ca dupa ce a fost externata din spital n-a mai venit la nici un control. Banuiesc ca daca am facut aceasta greseala, am facut-o pe fondul oboselii. Operatia a fost fãcuta in cursul noptii, in jurul orei 1.00-2.00", spune doctorul Ciobotaru. Sotul pacientei, Sergiu Ionescu, respinge acuzatiile medicului si spune ca va depune plangeri la Parchet si la Colegiul Medicilor. Tot in luna ianuarie, medicul Jean Ciobotaru a mai fost acuzat de malpraxis in cazul nou-nascutului Eduard Danut Dragomir, nascut pe 6 ianuarie si caruia i-a fost rupt piciorul in timpul nasterii.

NUP in cazul mortii a doi minori
Alte doua cazuri de malpraxis, in care doi minori au decedat, au fost solutionate cu NUP de procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Galati.
Valentina Ieremia, o fetita de 5 ani din comuna Cudalbi a murit pe masa de operatie pe data de 31 martie 2007, in timp ce era operata de o banala apendicita. Acuzatiile l-au vizat pe anestezistul Pantelie Nicolcescu, care i-ar fi administrat o supradoza de anestezic. Acelasi anestezist a fost acuzat tot de administrarea unei doze gresite si de parintii lui  Mihnea Nicolau, un baietel care murise pe masa de operatie.

Cele mai citite

Rareș Bogdan avertizează asupra unui dezastru economic cauzat de politica PSD și a lui Marcel Ciolacu

Rareş Bogdan a lansat miercuri seară un atac la adresa premierului Marcel Ciolacu și a liderilor PSD pe care îi acuză de faptul că...

Planul Roșu de Intervenție activat la un hotel din stațiunea Olimp

Planul Roșu de Intervenție a fost activat, în această dimineață, din cauza stărilor de rău prezentate de mai multe persoane aflate la Hotel Crișana,...

Meciul dintre FCSB și RFS va beneficia de tehnologia „Goal Line”

Meciul dintre FCSB și RFS din Europa League va fi primul în România care beneficiază de tehnologia Goal Line, pe lângă arbitrajul video VAR. Pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă