16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialBombardiere rusesti in misiune in Georgia

Bombardiere rusesti in misiune in Georgia

Doua avioane militare rusesti au intrat in spatiul aerian al Georgiei si au bombardat un sat situat in apropiere de Tbilisi, au anuntat autoritatile georgiene.

"Doua avioane, probabil bombardiere SU-24, au violat (luni) spatiul aerian georgian in apropiere de Kazbegi si au zburat spre Gori. Rusii au lansat rachete aer-sol cu ghidare de mare precizie si au bombardat imprejurimile satului Tsitelubani. Radarele noastre arata ca aceste avioane au zburat din Rusia si apoi s-au intors in aceeasi directie din care au venit. Apreciez acest fapt ca pe un act de agresiune al unor avioane care au zburat de pe teritoriul altui stat", a declarat ieri ministrul georgian de Interne, Vano Merabisvili.
Asistentul comandantului fortelor aeriene ruse, colonelul Alexandr Drobyshevski, a dezmintit acuzatiile aduse de la Tbilisi, declarand ca avioanele rusesti nu au avut nici o misiune in zona.
Tsitelubani se afla la frontiera regiunii separatiste Osetia de Sud, sustinuta de Moscova.
O delegatie din Osetia de Sud ar fi trebuit sa se intalneasca ieri cu oficiali georgieni, dar separatistii au contramandat intalnirea sub pretextul ca autoritatile de la Tbilisi nu le pot garanta securitatea.
» AcuzaTii reciproce

Relatiile dintre Rusia si Georgia s-au deteriorat grav incepand de anul trecut, dupa ce autoritatile de la Tbilisi au deportat patru ofiteri rusi, acuzandu-i de spionaj. Moscova a raspuns retragandu-si ambasadorul de la Tbilisi si taind legaturile aeriene, maritime si postale cu Georgia. De asemenea, Rusia a deportat cateva mii de georgieni, afirmand ca acestia sunt imigranti ilegali. Anul acesta, ambasadorul rus s-a intors la Tbilisi si intre cele doua parti au inceput convorbiri – care nu au avut pana acum succes – in vederea reluarii legaturilor aeriene.

Cele mai citite

Record istoric negativ anunțat de Elena Lasconi. România împrumută 1,2 lei pentru fiecare 3 lei încasaţi

Președinta USR, Elena Lasconi, a anunțat pe Facebook că România va atinge un nivel record de împrumuturi în 2024, cu o sumă planificată de...

Cererea de precomandă în Rusia pentru noul iPhone este cu 15% mai mare față de modelul anterior

Cererea de precomandă în Rusia pentru noul iPhone este cu 15% mai mare decât modelul anterior, a declarat reseller pentru Reuters, chiar dacă acesta...

Brățara dacică adjudecată în Licitația Artmark de Istorie ajunge la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu

Eveniment cu totul deosebit în prima licitație din noul sezon al Casei A10 by Artmark. Brățara dacică adjudecată în Licitația Artmark de Istorie ajunge...
Ultima oră
Pe aceeași temă