24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialBogdan Marişca, vicecampion victorios

Bogdan Marişca, vicecampion victorios

Pilotul echipei Napoca Rally Academy, Bogdan Marişca, a dominat de la un capăt la altul Raliul Moldovei, disputat în împrejurimile Bacăului, ultima etapă a sezonului 2011 a Campionatului Naţional de Raliuri.

Clujeanul a terminat victorios această rundă cu aproape 40 de secunde avans faţă de următorul clasat, colegul său Marco Tempestini şi a obţinut 25 de puncte în clasamentul general. Liderul acestei ierarhii înainte de etapa de lângă Bacău, Valentin Porcişteanu, trebuia să nu se claseze între primii şapte piloţi la final pentru ca Marişca să devină campion naţional, însă a reuşit să termine acest raliu pe locul patru.

La şapte puncte de învingător

În aceste condiţii, Marişca s-a bucurat pentru ultima victorie a sezonului, dar şi pentru „argintul” naţional pe care l-a cucerit la final. „E bine când se termină totul cu bine, pentru că am încheiat încă un sezon pe muchie de cuţit cu fruntea sus. Am vrut să câştig această cursă, dar nici un moment nu m-am gândit că aş putea deveni campion.

Titlul este al lui Vali, care a muncit pentru el şi este un campion meritoriu. Nu mă aşteptam ca el să greşească la Bacău”, a fost fair-play la finalul raliului, Marişca. Valentin Porcişteanu a terminat cu 127 de puncte, faţă de cele 119,5 ale lui Marişca. Podiumul clasamentului general a fost completat de Dan Gârtofan, 86 de puncte.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă