Premierul a devenit ciuca batailor inca din prima zi de mandat. Subiectul preferat al bancurilor si ironiilor looserilor politici. Pe orice model de televizor, daca cineva urmareste permanent acelasi post de televiziune, dupa ceva vreme sigla respectivului post ramane intiparita pe ecran. Apoi, oriunde ai comuta, sigla respectiva se vede ca o umbra. Acelasi efect il produc diversele personaje care, la orice post de stiri s-ar uita lumea, parca s-au intiparit acolo, pe micul ecran, ca niste fantome. Chiar daca schimbi postul, tot le mai vezi umbra pe ecran…
Looser-ii pe care electoratul i-a indepartat in mod brutal din viata politica de top: Victor Ciorbea, Lucian Bolcas, Norica Nicolai… si multi altii. Actioneaza ca niste tonomate stricate care repeta la nesfarsit aceeasi placa. Sunt intaratati in supararea lor provocata de respingerea electoratului, desi se credeau mari si tari, iar acum, ca un fel de razbunare a prostului, isi varsa veninul in direct impotriva celor care au castigat alegerile. Otravesc atmosfera publica.
In acest timp, Boc da senzatia ca el are agenda sa proprie si nici nu ar prea fi treaba sa ce anume fac ceilalti. Mare greseala. De ideea ca se lucreaza in echipa s-a ales praful de indata ce deciziile adoptate de Guvern (cum ar fi ordonanta care interzice cumulul pensie-salariu) au inceput sa fie criticate chiar de ministrii PSD. Apoi de lideri PSD. Au urmat numiri controversate in post si gata scandalul. De parca n-ar fi fost de-ajuns ca atat electoratul PDL, cat si cel al PSD considera coalitia in mod evident contra naturii, mai apar cu gura mare si personaje din anturajul Iliescu-Nastase si, gata, conflictul s-a mutat pe un butoi cu pulbere!
Daca Boc se comporta la fel ca Ciorbea, nici anumiti jurnalisti nu se lasa mai prejos si se comporta ca pe timpul taranistilor. Parca ne-am fi intors in urma cu 12 ani. Orice act al Guvernului este gresit, premierul este de vina, scandaluri peste tot. Deontologie? Ioc! Dar si Guvernul are pacatele lui. Pe langa deciziile diletant adoptate, lipsa de fermitate este si ea similara perioadei Ciorbea si nu vine numai din constrangerea coalitiei.
Iar Emil Boc, care n-are o strategie de imagine si nu lasa in nici un fel impresia de forta, de prim-ministru puternic, accepta, ca pe vremea CDR, ca ministrii sa se critice intre ei, apoi sa acuze si Guvernul… Se isca o harmalaie demna de toata atentia! Scapa cine poate. In plus, impresia jalnica lasata de toti acesti guralivi e aceea ca Executivul este condus de baronii locali care-si fac mendrele prin Palatul Victoria. Daca adaugam faptul ca opozitia din sanul puterii functioneaza perfect, avem imaginea completa a unui guvern in care unul trage hais, iar celalalt cea. Pana se va rupe, intr-o harmalaie generalizata.
Daca premierul se bazeaza numai pe oameni de imagine de la partid, greseste enorm. Aici este vorba despre comunicarea deciziilor Guvernului, a deciziilor coalitiei… Sunt doua partide, fiecare cu oamenii lor, cu ideile lor care trebuie armonizate pentru ca altfel imaginea Executivului, a coalitiei, poate fi puternic afectata. Altfel, apare rasuflatul Prigoana care spune platitudini, Dragnea spune cam cum vede el treburile si iese o mare varza. Pe care o rontaie fericiti, mai ales, looser-ii liberali, afaceristii ce si-au vazut interesele calcate in picioare, oricine pofteste la festinul oferit de marea putere. O strategie eficienta de comunicare este exact ceea ce i-a lipsit si lui Ciorbea. Ati mai auzit de el? Ah, tocmai l-am vazut criticand vehement Cabinetul Boc la televizor. Tipa destul de tare! Oare il doare asa rau?