7.5 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSpecialBoc, acuzat de plagiat

Boc, acuzat de plagiat

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, care este si presedintele PD, este acuzat de plagiat. Fostul edil Gheorghe Funar, in prezent secretar general al PRM, il acuza pe succesorul sau in functie ca i-ar fi copiat un text. Mai precis, este vorba de "Cuvantul inainte" de la o lucrare de prezentare a orasului, intitulata "Cluj-Napoca – un municipiu cu vocatie europeana".
Funar sustine ca a tiparit, in anul 2001, 7.000 de exemplare din aceasta carte, pentru a fi oferita cadou delegatiilor din strainatate ori personalitatilor care vizitau orasul. El a semnat si o introducere la aceasta lucrare. Mai nou, Funar sustine ca actualul primar Boc i-ar fi inlocuit semnatura cu a sa pe pagina cu "Cuvantul inainte". "Cum poate sa semneze cu «Emil Boc, primar», pe o lucrare aparuta in anul 2001?", se intreaba actualul senator PRM. El a spus ca il acuza pe actualul edil de furt intelectual.

Denunt la DNA

In plus, Funar a anuntat ca a depus o plangere penala si la DNA. El cere procurorilor Anticoruptie sa verifice legaturile dintre managerii trustului "Gazeta" si liderii PD, primarul Emil Boc si deputatul Daniel Buda. Ultimul a fost avocatul trustului de presa.
Numai ca dosarul "Gazeta" este anchetat de procurorii DIICOT. Noua dintre managerii trustului de presa au fost trimisi in judecata sub acuzatiile de santaj si de formare a unui grup infractional organizat. Trei dintre ei sunt judecati in stare de arest.
Toti cei noua manageri de presa, impreuna cu omul de afaceri Arpad Paszkany, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, sunt anchetati pentru spalare de bani. Funar a mai spus ca doreste sa afle de la procurori de ce primarul Emil Boc a platit reclama din bani publici in paginile ziarelor si revistelor trustului de presa, dar si de ce a oferit unei firme la care presedintele trustului "Gazeta", Liviu Man, este actionar, panourile publicitare din 20 de statii de transport in comun.
Purtatorul de cuvant al Primariei, Raimonda Boian, a respins, insa, toate acuzatiile. Ea a spus ca acel "Cuvant inainte" a fost scris de o echipa de angajati ai Primariei, printre care istoricul Ionut Tene, iar acestia si-au dat acordul pentru modificarea semnaturii primarului.
De asemenea, Raimonda Boian a afirmat ca a oferit publicitate, prin rotatie, tuturor ziarelor locale. In privinta panourilor publicitare din statiile de transport in comun, ea a declarat ca hotararea a fost luata de Consiliul Local, din care fac parte si reprezentantii PRM.

Cele mai citite

O șoferiță a provocat un accident cu 13 mașini pe șoseaua Mihai Bravu din Capitală

Accident în lanţ în Capitală. O şoferiţă, căreia i s-ar fi făcut rău la volan, a pierdut controlul maşinii şi a lovit nu mai...

Rusia acuză Occidentul de amestec în alegerile din Republica Moldova și respinge acuzațiile ce i se aduc

Rusia a respins acuzaţiile de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova şi a denunţat amestecul occidental în alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea...

Percheziții masive în Dâmbovița: 73 de descinderi în acţiunea JUPITER

Poliţiştii efectuează, marţi dimineaţă, 73 de percheziţii în judeţul Dâmboviţa, în cadrul acţiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie...
Ultima oră
Pe aceeași temă