16 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialBoc a castigat meciul cu Blaga

Boc a castigat meciul cu Blaga

Guvernul a retractat proiectul de hotarare prin care ar fi urmat sa fie desfiintata Directia Regionala de Vama din Cluj. Presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara, a spus ca in locul acesteia va disparea Directia Regionala de Vama din Oradea, astfel ca in Bihor va functiona un simplu birou vamal.
Miza pastrarii directiei la Cluj este incasarea unor taxe vamale care sunt apoi repartizate autoritatilor locale. Conform tratatului de aderare la Uniunea Europeana, din patru directii regionale de vama vor trebui sa ramana doar doua pana la sfarsitul anului.
Seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu, anunta, acum doua zile, desfiintarea Directiei de Vama din Cluj, unde ar fi urmat sa ramana un simplu birou cu 60 de angajati. El a spus atunci ca Guvernul a decis desfiintarea institutiei din Cluj si din Arad si pastrarea Regionalelor din Timisoara si din Oradea, pe motiv ca acestea din urma ar avea mai multi clienti si ar fi mai bine dotate. Aceste masuri erau sustinute si de ministrul PD al Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, care este de origine bihorean. In favoarea mentinerii Vamii din Cluj au intervenit, insa, presedintele PNL al Consiliului Judetean, Marius Nicoara, precum si presedintele PD, primarul Emil Boc.

Cele mai citite

Ce să facem, asta e!

În urma unui experiment destul de controversat, psihologul Stanley Milgram a observat că un procent de 80% dintre oameni nu au resursele psihologice...

Top 3 cele mai inovatoare activități de teambuilding indoor în 2024

Știai că investițiile în activități de team building au crescut semnificativ în ultimii ani? Și nu este de mirare! Aceste experiențe aduc numeroase beneficii, de...

Fetiță de șase ani mușcată de un câine de rasă care a ieșit dintr-o curte din Capitală

O fetiță în vârstă de șase ani a fost mușcată de față de un câine agresiv care a ieșit dintr-o curte din sectorul 4...
Ultima oră
Pe aceeași temă