13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialBilanţ dobrogean: patru victorii şi un eşec

Bilanţ dobrogean: patru victorii şi un eşec

Echipele dobrogene angrenate în eşalonul secund la fotbal au încheiat etapa a X-a pe plus şi continuă să ocupe întregul podium.

 

Înaintea disputării meciurilor etapei cu numărul zece din eşalonul secund, primele patru locuri din clasamentul competiţiei erau ocupate de formaţii dobrogene. Situaţia a rămas aproape aceeaşi, primele trei locuri fiind ocupate în continuare de formaţii din sud-est.

Delta Tulcea este în continuare fruntaşa competiţiei, formaţia pregătită de Cristi Dulca reuşind, sâmbătă, să câştige pe teren propriu în faţa celor de la Dunărea Galaţi. Dobrogenii s-au impus la limită, unica reuşită a partide aparţinându-i lui Henry, care a punctat la 13 minute de la primul fluier al partidei.

Tulcenii sunt urmaţi în clasament de Viitorul Constanţa. Echipa patronată de Gheorghe Hagi a dispus cu scorul de 1-0 de CF Brăila, mai greu decât se aştepta oricine.

Chiar dacă au evoluat în superioritate numerică mai bine de o repriză, constănţenii şi-au trecut în cont cele trei puncte cu un gol marcat de Larie în ultimul minut de joc. Săgeata Năvodari încheie plutonul dobrogean. Năvodărenii au câştigat în etapa a X-a, pe terenul celor de la Gloria Buzău, scor 4-0. Chiţu a rezolvat problema învingătoarei în doar două minute. Acesta a marcat de două ori, în minutele 35 şi 37, iar Popa şi Zaharia au consfinţit rezultatul final în partea a doua a jocului.

A patra victorie dobrogeană s-a consemnat la Mangalia. Callatis din localitate a jucat împotriva celor de la FC Botoşani.

Meciul a început teribil de prost pentru gazde, care în minutul 10 erau deja conduse cu 2-0. Poverlovici a redus din diferenţă în minutul 15, iar golurile victoriei au fost marcate spre finalul meciului. Mai întâi, Doicaru a egalat în minutul 73, pentru ca în minutul 80 Callatis să treacă în avantaj graţie reuşitei lui Cogali. A fost a treia victorie pentru Callatis, care a scăpat de ultimul loc şi se află la un pas de a părăsi zona retrogradării. 

Farul, învinsă după şase runde

Seria partidelor fără înfrângere a Farului a fost întreruptă de Dinamo II. Echipa de pe litoral a cedat, la Buftea, cu scorul de 3-1, o partidă pe care, paradoxal, a domi-nat-o. Constănţenii au fost mereu la cârma jocurilor, dar contraatacurile celor de la Dinamo au fost letale. Unica reuşită constănţeană i-a aparţinut lui Pătulea, vârful echipei de pe litoral ratând alte două mari situaţii de a marca. În urma acestui rezultat, Farul coboară în clasament până pe locul 7.

12 puncte dintr-un maxim de 15 au obţinut dobrogenii în etapa a X-a a eşalonului secund.

Cele mai citite

Piața apei publice crește: Din ce în ce mai mulți români conectați la sistemele de alimentare

Valul urbanizării aduce apă potabilă prin rețele publice pentru 77% dintre gospodăriile din România Institutul Național de Statistică anunță că populaţia conectată la sistemul public...

Norvegia vrea să construiască un gard la granița cu Rusia

Norvegia ia în considerare construirea unui gard la granița cu Rusia, potrivit ministrului justiției din țară, Emilie Enger Mehl. Într-un interviu acordat NRK, ministrul...

Ratele la creditele în lei vor crește din octombrie, pe fondul majorării IRCC

Ratele la creditele în lei contractate după 2019 vor înregistra o creștere începând din luna octombrie, ca urmare a majorării Indicelui de Referință pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă