Totodată, anul trecut s-au mai pronunţat hotărâri de condamnare pentru alte 879 de persoane însă aceste din urmă decizii nu sunt definitive.
Potrivit raportului, doar 39,2% (117 persoane) din pedepsele date anul trecut celor condamnaţi definitiv au fost condamnări cu executare iar vinovaţii au mers efectiv după gratii, restul de 60,8% (181 de persoane) au primit pedepse cu suspendare a executării.
Potrivit DNA, complexitatea cauzelor trimise în faţa judecătorilor pentru soluţionare reiese şi din aceea că jumătate din totalul persoanelor trimise în judecată au ocupat funcţii de conducere, control, demnităţi publice ori alte funţii importante (1 deputat, un ministru care este şi deputat, 1 preşedinte A.N.O.F.M. cu rang de secretar de stat, 1 vicepreşedinte A.N.R.P. cu rang de subsecretar de stat, 1 secretar general în Ministerul Sănătăţii, 1 subprefect, 1 preşedinte şi 1 vicepreşedinte de consiliu judeţean, 29 de primari, etc.) iar suma prejudiciilor reţinute prin rechizitorii a crescut considerabil de la 204 milioane de euro la 333 milioane de euro).
Printre persoanele condamnate definitiv se numără 2 deputaţi şi 1 fost deputat, 1 subprefect, 5 primari şi viceprimari de comună, 4 magistraţi, 5 avocaţi, 26 de poliţişti, etc. Prin hotărâri penale nedefinitive, au fost condamnaţi 879 de inculpaţi în 181 de cauze.
Totodată în 70% din cauzele finalizate cu rechizitorii în care se reţine existenţa unui prejudiciu creat sau a unui beneficiu material realizat efectiv, procurorii au dispus luarea măsurilor asigurătorii, fiind sechestrate bunuri în valoare totală de 167 milioane de euro.