17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialBest of Ion Crăciunescu!

Best of Ion Crăciunescu!

Fostul arbitru şi probabil viitorul şef al CCA, Ion Crăciunescu, a avut în trecut destule incidente cu ceilalţi oameni influenţi din fotbalul românesc. Patroni de cluburi, antrenori, foşti arbitrii şi însuşi preşedintele FRF se numără printre persoanele care au intrat în conflict cu Crăciunescu.

Porumboiu vs. Crăciunescu: „A fost o slugă, are numai prostie în cap”

Prietenia de pe vremea când se aflau încă în activitate este amintire, de câţiva ani încoace relţiile dintre ei fiind mai degrabă reci, dacă nu chiar duşmănoase. O între cei doi a avut loc  atunci când Crăciunescu a afirmat despre Porumboiu că a fost toată viaţa rezerva lui. Porumboiu a dat replică dură cu afirmaţii de genul „a fost slugă şi la Copos, la Neţoiu, la Giovanni Becali, la Iancu”.

„Eu am fost şi sunt independent, el e omul care a avut stăpân toată viaţa, a rămas un servitor” sau „el a fost cel care a brevetat şpaga de 100.000 de dolari în fotbal. Şi nu s-a întâmplat doar o dată”, au fost câteva dintre acuzaţiile aduse de patronul clubului FC Vaslui.

„A fost toata viaţa un angajat, ceea ce este şi acum, şi nu am cum sa am respect pentru Crăciunescu. E penibil cu verdictele lui. Să se ducă la medic, are numai prostie în cap. Eşti lovit bă băiatule, eşti prea nenorocit să-ti dai tu cu părerea”, a mai spus Porumboiu.

Acesta l-a atacat pe Crăciunescu şi în perioada primului mandat de la CCA, în urma unui meci Oţelul Galaţi – FC Vaslui. „Îi reproşez lui Ionica Serea, centralul de la meciul cu Otelul, maniera în care a arbitrat şi s-a văzut clar ca a avut o temă pe care a învăţat-o bine. Sper ca domnul Crăciunescu să fie fericit dacă FC Vaslui va retrograda”, a afirmat Porumboiu.

Mircea Lucescu vs. Crăciunescu: „Nu este capabil să fie echidistant”

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a avut şi el un conflict cu fostul arbitru, susţinând schimbarea acestuia din funcţia de preşedinte CCA şi declarând cã acesta nu are ce căuta în fruntea arbitrajului românesc, deoarece nu este capabil sã fie echidistant.

„Crăciunescu nu are ce cãuta în fruntea arbitrajului românesc. Credeţi cã aşa întâmplător este contestat Crãciunescu de atâta lume? A spus cã declaraţiile mele sunt nocive fotbalului românesc. Nu am auzit până acum o obrăznicie mai mare. Promit că de acum încolo o sã-l sun pe marele Crăciunescu sã-mi dea voie să vorbesc. Eu nu l-am atacat, dar el nu este capabil sã fie echidistant. Neagă evidenţa cu o uşurinţă care mă pune pe gânduri”, a spus Lucescu.

Cornel Dinu vs. Crăciunescu: „E mai mult beat decât treaz”

Cornel Dinu a răbufnit la adresa familiei Crăciunescu şi a conducerii CCA, după un meci în care Dinamo a fost arbitrată de fiul lui  Ion Crăciunescu.

„Teo este forţat aşa cum s-a întâmplat şi cu tăticuţul lui. Ion a ajuns arbitru mare datorită unei conjuncturi favorabile, şi nu a valorii.”

Ion Crăciunescu a luat foc după ce a auzit acuzele aduse de Cornel Dinu familiei sale.

„Probabil că nereuşitele lui ca antrenor îl fac să vorbească aşa. Să lase arbitrajul în pace, pentru că nu a deschis niciodată un regulament de arbitraj. Oricum, eu nu pot să-l iau în seamă pe Dinu, pentru că în starea lui normală este mai mult de om beat decât de om treaz”, a contraatacat violent Crăciunescu senior.

Cristi Borcea vs. Crăciunescu: „Familia Crăciunescu a nenorocit Dinamo”

Preşedintele lui Dinamo, Cristi Borcea, a avut şi el conflicte cu fostul arbitru spunând că familia Crăciunescu, tată şi fiu, judeca tendenţios când era vorba de clubul Dinamo.

„De fiecare dată când au prins Dinamo, cei din familia Crăciunescu au nenorocit acest club. Toate meciurile cu Steaua le-am pierdut cu Ion Crăciunescu arbitru, iar Dinamo n-a câştigat niciodată cu fiu-său.”, a declarat Borcea.

Gheorghe Ştefan vs. Crăciunescu: „Vă împuşc pe toţi”

În perioada primului mandat de la CCA, Crăciunescu a hotărât să îl dea în judecată pe patronul Ceahlăului, Gheorghe Stefan, care le-a transmis arbitrilor, la pauza unui meci de la Piatra Neamţ mesaje de ameninţare.

„Vă impuşc pe toti, intru la puşcărie, vă omor, dar nu plecaţi din Piatra Neamţ. Ameninţat de preşedintele CCA cu tribunalul, Gheorghe Ştefan a reacţionat extrem de dur: „Craciunescu să spună din ce bani şi-a facut casa din Pipera!”

 Paszkany vs. Crăciunescu: „Este un om ranchiunos”

Arpad Paszkany nu s-a declarat încântat de o eventuală revenire a lui Crăciunescu în fruntea CCA: „Personal nu aş fi deloc încântat dacă Ion Crăciunescu ar reveni în fruntea CCA. Este un om ranchiunos, care nu poate trece peste anumite chestii, iar asta a dovedit-o mereu atât vizavi de mine, cât şi vizavi de clubul CFR. Nu o spun numai eu, care pot fi considerat subiectiv, ci mulţi oameni din fenomen cu care am vorbit şi care mi-au confirmat că Ion Crăciunescu aşa procedează cu cei cu care se află în conflict.”

 Mircea Sandu vs. Crăciunescu: „M-a înjurat cu morţi”

După ce a fost demis de la şefia Comisiei Centrale a Arbitrilor, după o şedinţă a Comitetului Executiv al FRF, comandată, coordonată şi condusă de Mircea Sandu, preşedintele federaţiei, Ion Crăciunescu a declarat: „Ce s-a întâmplat este încă o pagină de ruşine în istoria fotbalului românesc. Nu am crezut în viaţa mea că un preşedinte de federaţie poate să înjure şi să ameninţe un om, aşa cum a făcut Sandu cu mine. Eu i-am spus doar atât: «Să dea Dumnezeu să rămâneţi veşnic aici, cum a fost şi Ceauşescu 30 de ani!», iar dânsul a proferat injurii şi m-a ameninţat cu FIFA şi UEFA, că-mi arată el mie. Dar Sandu nu poate să-mi ia nimic, pentru că tot ce am făcut, am făcut pe munca mea. Domnul preşedinte s-a pronunţat împotriva mea, înainte de vot. M-a înjurat cu morţi, cu d-astea! Iau în calcul şi variantă să-l dau în judecată, pentru că au fost si alţii de faţă”

Avram vs. Crăciunescu: „Mi-a dat la operaţie”

Conflictul dintre fostul preşedinte al CCA, Ion Crăciunescu, şi Vasile Avram, a depăşit planul disputelor verbale. Crăciunescu a povestit că a fost lovit cu pumnul de Avram chiar în sediul FRF.
„Mi-a dat un pumn în piept. Nu ascund că în urmă cu o lună am suferit o intervenţie chirurgicală şi puteam spune că m-a lovit în operaţie. Am spus doar ce s-a întîmplat, mi-a dat un pumn în piept.”, a declarat Crăciunescu.

Avram a replicat: „Nu este adevărat! Exagerează ca o muiere”

„Ce, băi, oi fi şi tu vreun gangster”, a mai spus Craciunescu, ameninţat apoi de Avram: „Vezi cum vorbeşti, că poate ajungi direct în stadion!”.

 

Cele mai citite

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...

Stefano Pioli, noul antrenor al lui Al-Nassr după demiterea lui Luis Castro

După un start de sezon sub așteptări, Al-Nassr l-a demis pe Luis Castro și l-a numit pe italianul Stefano Pioli drept noul antrenor principal. Al-Nassr,...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă