15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialBerlinul îşi sporeşte controalele, după ce a deschis, de astăzi, piaţa muncii...

Berlinul îşi sporeşte controalele, după ce a deschis, de astăzi, piaţa muncii pentru est-europeni

Miniştrii germani de la Finanţe şi Muncă au anunţat că vor consolida controalele muncitorilor la negru şi dumpingului salarial, după ce, de astăzi, s-a deschis piaţa muncii germane şi austriece pentru est-europeni, informează AFP, citat de Mediafax.

„Ne vom consolida controalele în special în industria construcţiilor,  în sectorul curăţeniei clădirilor, al îngrijirilor medicale şi gastronomiei”, a declarat ministrul german Ursula von der Leyen, într-un interviu acordat publicaţiei Bild am Sonntag şi citată de Mediafax.

Ministrul de Finanţe, Wolfgang Schäuble, promite suplimentarea personalului pentru controale. „În acest an sunt 150 de posturi suplimentare de controlori pentru verificarea muncitorilor la negru. Pentru 2012 şi 2013, se vrea înfiinţarea altor 100 pe an”, a declarat el.

Von der Leyen se aşteaptă ca aproximativ 100.000 de persoane să vină pe an în Germania din cele opt ţări est-europene. „Majoritatea sunt tineri, instruiţi şi cu mobilitate mare”, a declarat ea.

Germania şi Austria şi-au deschis, de la 1 mai, piaţa muncii pentru muncitorii celor opt ţări est-europene care au aderat la UE în 2004.

Germania şi Austria, care se temeau de un aflux de imigranţi, au fost singurele ţări din UE în 2009 care au amânat cu doi ani deschiderea pieţei muncii pentru cetăţenii celor opt state est-europene (Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Letonia, Lituania, Estonia).

Cele mai citite

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă