20.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialBercea rฤƒmรขne รฎn arest: Curtea de Apel Craiova a admis recursul procurorilor...

Bercea rฤƒmรขne รฎn arest: Curtea de Apel Craiova a admis recursul procurorilor la decizia de eliberare

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, rฤƒmâne în arest, dupฤƒ ce Curtea de Apel Craiova a admis, luni, recursul procurorilor la decizia magistraลฃilor Tribunalului Olt de înlocuire a mฤƒsurii arestului preventiv cu aceea de a nu pฤƒrฤƒsi localitatea de domiciuliu, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit reprezentanลฃilor Curลฃii de Apel Craiova, judecฤƒtorii au admis recursul procurorilor Parchetului de pe lângฤƒ Tribunalul Olt, astfel cฤƒ Sandu Anghel rฤƒmâne în continuare în arest.

Sandu Anghel a declarat, luni, în faลฃa completului Curลฃii de Apel din Craiova cฤƒ Ionuลฃ Anghel, zis Mercedes, nepotul care susลฃine cฤƒ ar fi fost înjunghiat de el, ar trebui sฤƒ stea în boxฤƒ, lângฤƒ el, pentru denunลฃ calomnios.

„Victima ar trebui sฤƒ stea lângฤƒ mine. Cum puteam eu sฤƒ îl tai pe nepotul meu pe care l-am ลŸi botezat? Eu mฤƒ declar nevinovat, nu l-am tฤƒiat eu”, a declarat Bercea Mondial.

Mariana ลžtefan, unul dintre avocaลฃii lui Bercea Mondial, susลฃinea cฤƒ judecฤƒtorii Curลฃii de Apel Craiova ar trebui sฤƒ respingฤƒ recursul ลŸi sฤƒ îl judece pe Sandu Anghel în libertate.

„Cine sฤƒ îi fi determinat pe martori sฤƒ îลŸi schimbe declaraลฃiile, dacฤƒ el (n.r. – Bercea Mondial) era arestat preventiv, inclusiv pe cei cu identitate protejatฤƒ. Sunt vorbe fฤƒrฤƒ fond din partea reprezentantului Ministerului Public”, a declarat Mariana ลžtefan.

Ea a precizat cฤƒ starea de sฤƒnฤƒtate a lui Sandu Anghel este în continuare „gravฤƒ” ลŸi urmeazฤƒ un tratament pentru schizofrenie.

În 5 decembrie, magistraลฃii Tribunalului Olt au decis înlocuirea mฤƒsurii arestฤƒrii preventive cu interdicลฃia de a pฤƒrฤƒsi localitatea în cazul lui Sadu Anghel, zis Bercea Mondial, decizia fiind atacatฤƒ cu recurs.

Sandu Anghel a fost arestat preventiv în 20 februarie, într-un dosar în care este cercetat pentru tentativฤƒ de omor, dupฤƒ ce ลŸi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuลฃ Anghel, zis Mercedes, care în urma incidentului a fost internat la Spitalul Judeลฃean de Urgenลฃฤƒ Craiova.

În aprilie, Bercea Mondial a fost trimis în judecatฤƒ pentru tentativฤƒ de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri ลŸi tulburarea ordinii ลŸi liniลŸtii publice, instigare la mฤƒrturie mincinoasฤƒ neurmatฤƒ de executare ลŸi portul cuลฃitului, fฤƒrฤƒ drept, în locuri ลŸi împrejurฤƒri în care s-ar putea primejdui viaลฃa ori integritatea corporalฤƒ a persoanelor.

Procurorii Parchetului Curลฃii de Apel Craiova i-au mai trimis în judecatฤƒ pe fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, zis Ambasador, pentru complicitate la tentativฤƒ de omor calificat ลŸi ultraj contra bunelor moravuri ลŸi tulburarea ordinii ลŸi liniลŸtii publice, pe soลฃia interlopului din Olt, Fฤƒnica Anghel, zisฤƒ Stela, pentru instigare la mฤƒrturie mincinoasฤƒ neurmatฤƒ de executare ลŸi încercarea de a determina mฤƒrturia mincinoasฤƒ.

De asemenea, Sandu Anghel a fost trimis în judecatฤƒ de Parchetul Curลฃii de Apel Craiova pentru spฤƒlare de bani ลŸi evaziune fiscalฤƒ în formฤƒ continuatฤƒ, iar pentru recuperarea prejudiciului a fost pus sechestru pe conturi de peste 100.000 de euro ลŸi 400.000 de lei, precum ลŸi pe 13 imobile.

Potrivit probatoriului, în perioada 2001-2005 Sandu Anghel a acordat, sub formฤƒ de avans, marfฤƒ ลŸi împrumuturi, suma de 50.803.591.400 de lei vechi, în condiลฃiile în care între societฤƒลฃile administrate de acesta ลŸi societฤƒลฃile beneficiare nu s-au derulat tranzacลฃii comerciale. Totodatฤƒ, acesta a ridicat din conturile societฤƒลฃilor administrate, în baza unor documente fictive, suma de 18.404.000.000 de lei vechi reprezentând salarii, sume pe care le-a reintrodus în circuitul financiar al firmelor administrate.

Bercea Mondial este cunoscut ca fฤƒcând parte din lumea interlopฤƒ din judeลฃul Olt, presa relatând cฤƒ acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupฤƒrile interlope.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetaลฃi de Poliลฃia Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri fฤƒcute între ei, iar în prezent mai sunt în lucru ลŸase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial.

În februarie 2010, Mircea Bฤƒsescu, fratele ลŸefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia având loc la o bisericฤƒ de cartier din Constanลฃa.

Cele mai citite

Un elicopter SMURD a intervenit pentru a salva viaศ›a unui ศ™ofer de pe Transfฤƒgฤƒrฤƒศ™an

Unย elicopter SMURDย a fost solicitat sฤƒ recupereze o persoanฤƒ inconลŸtientฤƒ peย TransfฤƒgฤƒrฤƒลŸan, zona Cota 2000, anunลฃฤƒ ISU ArgeลŸ. Un bฤƒrbat de 65 ani aflat la volan pe...

Michel Bernier este nominalizarea lui Macron pentru funcศ›ia de premier al Franศ›ei

PreลŸedintele francez Emmanuel Macron l-a desemnat joi pe Michel Barnier, fost negociator-ลŸef al UE pentru Brexit, drept prim-ministru al ลฃฤƒrii, cu sarcina de a...

Decrete semnate de preศ™edintele Klaus Iohannis

Comunicat de presฤƒ Decrete semnate de Preศ™edintele Romรขniei, Klaus Iohannis Preศ™edintele Romรขniei, Klaus Iohannis, a semnat joi, 5 septembrie 2024, urmฤƒtoarele decrete: -Decret privind promulgarea Legii pentru...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ