Apa minerală are multiple beneficii dacă este consumată moderat. În cantităţi excesive, ea poate da naştere unor afecţiuni precum nisip sau pietre la rinichi. Dar noi privim partea plină a paharului aşa că vom analiza beneficiile pe care aceasta le aduce organsimului nostru.
În primul rând, trebuie să ştim că apa minerală nu degeaba şi-a căpătat acest nume. Ea este plină de minerale pe care nu întotdeauna le putem procura din alimente. Mineralele sunt răspunzătoare de buna funcţionare a organelor şi a muşchilor. Fiecare apă de acest fel conţine calciu, faimosul calciu care ajută la întărirea oaselor şi a dinţilor. De asemenea, această apă carbogazoasă este înzestrată cu magneziu, care este eficient în tratarea oboselii şi a stărilor de irascibilitate şi are grijă de buna funcţionare a nervilor şi a musculaturii.
Un alt beneficiu al apei minerale este conţinutul de potasiu şi fier care ajută la păstrarea echilibrului PH-ului şi ajută la întreţinerea sănătoasă a pielii. Ce nu ştiam despre acest lichid este că, vara este un aliat bun împotriva deshidratării. Atunci când transpirăm, pierdem minerale esenţiale pe care această apă ni le poate înlocui. Bicarbonatul de sodiu este un alt element care există în compoziţia apei minerale şi împiedică secreţia în exces a acizilor din stomac. Trebuie să avem grijă ca apa să nu fie puternic mineralizată deoarece poate crea diferite probleme pacienţilor cu probleme cardiace.
Având în vedere beneficiile apei minerale, ai undă verde în a o consuma, dar nu în exces. În fond, este bine să păstrăm un echilibru. Chiar dacă nu ai probleme cu tenul sau nu ai lipsă de minerale, este indicat să consumi din când în când măcar un pahar de apă minerală.