7 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecialBeizadeaua primarului face legea cu sabia

Beizadeaua primarului face legea cu sabia

Reglare de conturi în stil mafiot la Deta: fiul primarului PDL este acuzat că i-a tăiat cu sabia pe trei tineri care ar fi refuzat să-i achite taxă de protecţie. Scandalul ia însă proporţii, după ce agresorul a dispărut, iar activitatea poliţiştilor din localitate, acuzaţi de legături cu interlopii, va face obiectul unei anchete interne a IGPR.

Orăşelul Deta din judeţul Timiş a fost scena unei reglări de conturi în cel mai pur stil mafiot. Bogdan Roman, fiul primarului PDL Petru Roman, este acuzat că ar fi tăiat cu sabia trei tineri pe motiv că aceştia ar fi refuzat să îi achite o taxă de protecţie. Bogdan Roman a fugit după incident, iar acum este căutat de poliţişti în tot judeţul. De asemenea, el a fost dat în consemn la frontieră, însă unii dintre localnici credeau aseară că Bogdan Roman se află deja în Serbia.

Ancheta referitoare la incidentele petrecute în Deta a fost preluată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, după ce au apărut suspiciuni legate de o presupusă complicitate dintre poliţiştii din Deta şi familia primarului.

Filmul evenimentelor

Potrivit martorilor din Deta, întreaga poveste ar fi pornit sâmbătă noaptea. Bogdan Roman, în vârstă de 31 de ani, însoţit de fratele său, Călin Roman, de 27 de ani, împreună cu alte şapte-opt persoane, ar fi înconjurat un grup de tineri din localitate. Membrii celor două grupuri s-au încăierat, iar Bogdan Roman a scos o sabie, cu care i-a tăiat pe trei tineri. Doi dintre ei au ajuns la Spitalul Judeţean din Timişoara, iar cel de-al treilea este tratat de medicii din Deta. Imediat după scandal, Bogdan Roman a dispărut. Ieri, rudele tânărului au înconjurat casa primarului Roman Filip şi i-au cerut socoteală. Mai multe voci acuză şi faptul că Bogdan Roman a început să fie căutat de către poliţişti cu viteza melcului. Mai întâi, el a fost căutat în judeţul Timiş, iar apoi a urmat extinderea urmăririi şi în judeţele învecinate.

La câteva ore, Bogdan Roman a fost dat în consemn la frontieră, mai târziu în urmărire generală. Localnicii cred că fiul edilului PDL a trecut deja graniţa cu Serbia. Împreună cu el a fugit şi fratele său, Călin Roman, care este acuzat, la rândul său, că ar fi comis agresiuni asupra altor tineri. O sabie despre care localnicii cred că ar fi fost folosită în altercaţie a fost găsită într-o curte. Călin a fost însă capturat aseară în localitate. Primarul din Deta, Petru Roman, s-a dezis de faptele fiilor săi. „Trebuie să răspundă fiecare pentru faptele sale. Probabil că nu am fost un tată model, din moment ce nu am reuşit să îmi impun punctul de vedere”, a spus Petru Roman.

Declaraţii incendiare

Unul dintre tinerii agresaţi, Alexandru Şerban, susţine că „Roman Bogdan mi-a cerut taxă de protecţie 5.000 de euro. Cică, amendă”. El susţine că a fost agresat, la ieşirea dintr-o discotecă, de către fiul primarului PDL. Potrivit lui Alexandru Şerban, agresiunea s-ar fi produs chiar sub ochii mai multor poliţişti locali. Pe de altă parte, poliţiştii din Deta spun că se aflau undeva în apropiere şi că nu au intervenit pentru că în altercaţie erau implicate 20 de persoane, iar ei au cerut întăriri. Declaraţiile lor sunt contrazise de mai multe mesaje postate pe internet.

„Poliţiştii stau în bar cu infractorii Roman”, sună un astfel de mesaj. Oricum, conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus o anchetă în cazul poliţiştilor din Deta. Un alt tânăr, George Andrei, spune că ar fi fost agresat în noaptea de miercuri spre joi, când ar fi fost tăiat pe antebraţ. El afirmă că nu a depus plângere penală, de teamă. De asemenea, Bogdan Roman a fost acuzat că l-ar fi bătut, împreună cu alţi doi tineri, înarmaţi cu răngi, pe halterofilul Traian Chiherean, în apropierea parcării Hotelului Continental din Timişoara. Nici halterofilul agresat nu a depus plângere penală. De asemenea, există o altă persoană, care susţine că fraţii Roman i-ar fi cerut taxă de protecţie 400 de euro. Nici Călin Roman nu este mai prejos faţă de fratele său. El a fost trimis în judecată, dar a fost achitat, după ce a fost acuzat de un tânăr din Deta că l-ar fi lovit cu pistolul în cap. Acelaşi tânăr, Ciprian Coteţ, a declarat că, în acest an, în data de 20 februarie, i-ar fi fost incendiată maşina. El susţine că i-ar fi zărit, în apro-pierea maşinii, pe doi dintre membrii grupului condus de fraţii Roman.

Grupuri interlope

Reprezentanţii Poliţiei Timiş au declarat că aveau cunoştinţă de activităţile ilegale ale fraţilor Roman. Iar o serie de localnici spun că, de fapt, şi victimele fraţilor Roman ar fi implicate în activităţi la limita legii. Există şi oameni care spun că totul nu ar fi decât o răfuială între interlopi. Însă persoanele care s-au aflat în conflict cu fraţii Roman spun că aceştia terorizau oraşul. „Fraţii Roman aveau şi o deviză: tata conduce Primăria, noi conducem oraşul”, a spus unul dintre tinerii din Deta. Tot el a adăugat că există speculaţii prin oraş care arată că fraţii Roman şi amicii lor ar fi fost implicaţi în traficul cu ţigări din Serbia. În tot acest scandal, primarul din Deta, Petru Roman, a declarat că nu intenţionează să demisioneze.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă