18 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialBeckett si Purcarete, pe scena de la Sibiu

Beckett si Purcarete, pe scena de la Sibiu

Spectatorii sibieni au avut ocazia sa vada, duminica seara, pe scena Teatrului National „Radu Stanca”, spectacolul regizat de Silviu Purcare-te – „Asteptandu-l pe Godot”. Textul lui Samuel Beckett a fost (su)pus de Purcarete intr-o forma proprie.
Estragon (Constantin Chiriac) si Vladimir (Virgil Flonda) stau, in sen-sul adevarat al cuvantului, sub un copac suspendat in aer, intr-un decor ciudat, alcatuit din tevi si plastic, care poate aduce cu orice vrea spectatorul: de la ramasitele unei fabrici pana la un colt „linistit” si pustiu dintr-un parc, in care oamenii isi lasa pantofii care ii strang, pentru a-i regasi a doua zi cu un numar mai mari si numai buni de purtat. Vladimir si Estragon, doua personaje tragice, dar extrem de simpatice, sunt dependente unul de celalalt, au amintiri complementare si par, sau chiar sunt, usor manipulabili din cauza naivitatii lor afisate.
Asteptarea lui Godot (care nu vine, dar uneori isi trimite cate un sol, pentru a arata ca exista) ii paralizeaza, ii imobilizeaza. Dialogurile dintre ei nu pacalesc textul lui Beckett, ci il valorizeaza. Un element mai putin vazut este prezenta sufleurului Sanda Anastasof chiar pe scena, la o masa.
De remarcat este si prestatia celorlati doi actori „principali”: Pali Vecsei (Lucky) si Cristian Stanca (Pozzo). Primul, unul dintre tinerii actori foarte talentati ai teatrului sibian, reuseste pe deplin sa confirme increderea pe care i-a aratat-o Silviu Purcarete.
De altfel, calitatea spectacolului aflat la a doua reprezentatie a facut ca sala Teatrului National „Radu Stanca” sa devina neincapatoare pentru zecile de tineri care au asteptat minute in sir la casieria institutiei cu gandul de a „prinde” in ultimul minut un loc neonorat de altcineva.

Cele mai citite

PNL și Ministerul Justiției lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”

PNL descrie siguranța românilor ca fiind „o prioritate” pentru partid și lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”. Ghidul elaborat de...

De Ziua Educației, președintele Iohannis a decorat peste 100 de unități de învățământ

Președintele a transmis că educarea unor întregi generații este una dintre cele mai frumoase vocații Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, 5 octombrie, un mesaj cu ocazia...

Membrii Asociației „Moldova Vrea Autostradă” manifestare inedită pentru autostrada A8

Membrii Asociaţiei "Moldova Vrea Autostradă" au bătut toba, sâmbătă, pentru a atrage atenţia asupra importanţei începerii lucrărilor la autostrada A8. Reprezentaţii MVA speră ca prin...
Ultima oră
Pe aceeași temă