16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialBazin de lux, dar inutil

Bazin de lux, dar inutil

» Bazinul acoperit din cadrul Centrului Olimpic Sydney 2000 a fost inaugurat ieri, festivitate la care a participat si Ion Tiriac, cel caruia i-a apartinut ideea construirii bazei de la Izvorani. Din pacate, bazinul nu poate fi dat in folosinta pentru ca nu exista personal pentru administrarea bazei.

Bazinul, cu o lungime de 50 m, 25 m latime si 2 m adancime, adica dimensiuni excelente atat pentru natatie, cat si pentru polo, cea mai moderna incinta pentru practicarea sporturilor acvatice din apropierea Capitalei, i-a incantat in special pe conducatorii federatiilor de polo si natatie. "Este un bazin extraordinar, care ofera conditii de pregatire ca in vest. Este excelent ca se afla intr-un loc destul de izolat (n.r. – este amplasat la 33 km nord de Bucuresti, pe malul lacului Snagov, in comuna Izvorani) departe de tentatiile din Bucuresti. Ofera in schimb aer curat, unde se pot face si alergari si pregatire fizica in sala de forta. Din toamna, cu siguranta ca-l vom folosi pentru pregatirea loturilor natioanle", a spus stefan Iamandi, secretarul general al FR de Natatie si Pentatlon Modern. La fel de incantat s-a declarat si Anatol Grintescu, presedintele FR de Polo. "E o bijuterie.

 

Are absolut tot ce-i trebuie din punct de vedere tehnic. Pana la Campionatele Mondiale (n.r – care vor incepe la Roma la finele lunii iulie) vom continua pregatirea echipei reprezentative in bazinul descoperit de la Dinamo, dar din septembrie speram sa ne mutam la Izvorani", a spus Anatol Grintescu.
Paradoxal, desi este impecabil din toate  punctele de vedere, bazinul nu va putea fi dat in folosinta pentru ca nu exista suficient personal care sa asigure intretinerea nu numai a incintei proaspat inaugurate, dar si a intregii bazei sportive, care mai are in dotare o sala de jocuri, o sala de gimnastica, stadion, terenuri de tenis si, in cateva saptamani, un nou hotel. "Avem nevoie de 40 de angajati, dar nici Guvernul Tariceanu, nici Guvernul Boc nu au aprobat noua schema de personal si nu putem face angajari.

 

Speram totusi sa gasim intelegere acum, dupa ce a fost inaugurat si bazinul de natatie, care este cea mai mare realizarea a noastra, mai ales ca nu cerem nici un ban in plus pentru salariile acestor oameni, pe care ii vom plati din accizele pentru alcool si tigari care revin Comitetului Olimpic si Sportiv Roman", a spus Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.

»  La Izvorani este nevoie de 40 de oameni care sa se ocupe de buna functionare a bazei sportive, dar Guvernul se ambitioneaza de cativa ani  sa nu aprobe schema de personal, desi nu trebuie sa scoata nici un ban din buzunar pentru retribuirea acestora.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă