15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialBatranii, cei mai constiinciosi alegatori

Batranii, cei mai constiinciosi alegatori

» Constantenii au pus stampila pe buletinul de vot cu gandul la un trai mai bun si la viitorul copiilor.
» Batranii de la sate s-au dus la vot, ca de obicei, cu noaptea-n cap.

Sute de alegatori s-au asezat ieri, inca de la primele ore ale diminetii, in fata centrelor de votare, pentru a pune stampila in dreptul candidatilor sau partidelor favorite. Ca in fiecare an, cele mai fidele persoane din intreg electoratul au fost batranii. Cu carjele in mana si cu pasi lenti, constantenii de varsta a treia si-au facut datoria de cetatean cu mare constiinciozitate. "M-am trezit inca de la cinci dimineata, am pus pe mine o rochie mai buna si am venit usor spre centrul de votare. Nu puteam sa nu vin, pentru ca a devenit o traditie prezentarea la vot. Inca din tinerete am mers la fiecare votare. Nu am trait mai bine, indiferent cine s-a perindat pe la conducere, deci nu mai sper nici acum sa primesc mai mult.

 

Cu toate astea, eu imi fac datoria", a declarat Marieta Belciu, o batrana in varsta de 71 de ani. Comentariile au facut deliciul alegatorilor, care au gasit un bun prilej de a dezbate la coltul strazii cei au mai facut alesii nostri. Unii il apreciaza pe actualul primar, altii doresc cu ardoare o schimbare si spun ca vor alta culoare politica in varful Constantei. Batranii nu au ratat ocazia de a critica sistemul care, dupa parerea lor, parca le-a intors spatele in ultimii 18 ani. Fiecare cetatean a considerat ca votul sau este extrem de important pentru situatia finala. Electoratul s-a prezentat la urne cu gandul la un trai mai bun si la vitorul copiilor. De asemenea, bolnavii internati in spitale, detinutii din penitenciare si cei din arestul IPJ Constanta au avut posibilitatea sa-si puna stampila pe buletinele de vot cu ajutorul urnelor mobile.

CONSECINTE
Satenii, mai grabiti
Ca de fiecare data, ziua votului a fost, practic, una de sarbatoare in zonele rurale. Aici, numarul celor care si-au exercitat dreptul constitutional a fost mai mare decat in mediul urban. Satenii au iesit la vot dis-de-dimineata, lucru semnalat si in statisticile Biroului Electoral Judetean. Raportarea pentru ora 10.00, de exemplu, indica faptul ca in mediul rural din Constanta s-au prezentat la vot 10,94% dintre electori (ceea ce situa judetul Constanta pe locul IV in clasamentul national), in timp ce in mediul urban proportia de-abia depasise 7%. Regula de anii trecuti s-a pastrat insa pe parcursul intregii zile, astfel ca tinerii din orase au iesit la vot dupa-amiaza si spre seara.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă