22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialBatalie finala pentru o tura cu elicopterul

Batalie finala pentru o tura cu elicopterul

» Premiul cel mare – heliboarding in Muntii Fagaras.

» Zapada de la Balea, in mijlocul Capitalei.

Ultima etapa, cea de-a treia, a intrecerii de schi si snowboard extrem, denumita generic "Try to fly tour", va avea loc astazi de la ora 12.00 in Parcul Tineretului din Bucuresti. Dupa doua etape cu multe sarituri si trick-uri de pe trambulina de lansare din Valea Dorului, organizatorii au mutat uriasa perna gonflabila de aterizare chiar in mijlocul Capitalei, pentru faza finala. Chiar daca este ultima runda a competitiei, la intreceri se vor putea inscrie, cu incepere de la ora 11.00, oricati amatori de senzatii tari, care stiu insa sa se dea bine cu schiurile si snowboardul. Inconvenientul este insa ca, indiferent de valoarea sau complexitatea sariturilor, cei care n-au participat la nici una dintre intalnirile anterioare nu vor avea nici o sansa sa intre in batalia pentru marele premiu al competitiei, o tura de heliboarding in Muntii Fagaras. "La o etapa se pot obtine cel mult 10 puncte, or, in clasamentul general, primii clasati au deja peste 15 puncte (n.r. – Vlad Voinescu si Adolf Cherghelah – BOBO), se afla in fruntea ierarhiei generale cu cate 17 puncte, iar Mircea Danalache si Elod Gyorgy ii secondeaza cu cate 10 puncte. Ne-am gandit ca totusi vor fi destui iubitori ai sporturilor de iarna care n-au putut merge la munte si vor dori sa se bata pentru restul premiilor, a caror valoare este destul de considerabila", ne-a spus Bogdan Tomoioaga, unul dintre organizatori.

Finala se va disputa dupa aceleasi reguli ca si etapele precedente, cu doua sectiuni, una pentru profesionisti, iar alta pentru amatori. De asemenea, se vor acorda premii speciale pentru cel mai tanar participant – "Best Babe", pentru cel mai bun rider care nu a implinit inca 16 ani – "Best Youngblood" si cel mai bun schior – "Best Ski", la  etapa trecuta stefan Mirescu castigand acest din urma trofeu gratie unei executii excelente cu o intoarcere de 720 grade.

Desi de ieri a inceput sa ninga destul de serios in Capitala, in cazul in care stratul de zapada din Bucuresti nu va fi suficient de consistent, organizatorii si-au luat masuri de precautie pentru a nu perturba bunul mers al intrecerilor. Mica trambulina de lansare a fost acoperita cu un covor din material sintetic folosit vara la sarituri cu schiurile, peste aceasta suprafata urmand a se turna zapada adusa cu un camion de la Balea. Ca si la etapele anterioare, din juriu vor face parte Ciprian Popescu si Tudor Cristea, doi specialisti ai trick-urilor complicate din schi si snowboarding.

Pericol de avalansa

Premiul cel mare, helioboardingul, va fi "executat" la finalul saptamanii viitoare. Lansarile din elicopter vor avea loc de pe pantele inaccesibile din Muntii Fagaras, "partiile" urmand a fi alese la fata locului de castigator impreuna cu salvamontistii, din cauza pericolului mare de avalansa existent. "Plimbarea" va fi conditionata, evident, si de conditiile meteo, in caz de vreme rea, zborul putand fi amanat.

Cele mai citite

Zelenski țintește NATO, UE și puterea armelor

Kievul rămâne secret cu privire la conținutul unui „plan de victorie”, pe care Zelenski vrea să-l discute întâi cu Joe Biden, săptămâna viitoare Pe lângă invitația...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...
Ultima oră
Pe aceeași temă