20.9 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialBătălia orgoliilor, un nou episod

Bătălia orgoliilor, un nou episod

„U” Mobitelco Cluj şi CSU Ploieşti se reîntâlnesc din nou în week-end, într-un duel care ţine capul de afiş în baschetul românesc de şase ani încoace.

Baschetul masculin românesc s-a transformat total în această vară. Denumirea de „Divizia A” a fost înlocuită de „Liga Naţională”, echipele pot folosi oricâţi jucători din străinătate doresc şi chiar şi formatul Cupei României a suferit modificări serioase. Totuşi, există un meci care şi-a păstrat importanţa din ultimii ani neatinsă, astfel că duelul dintre „U” Mobitelco Cluj şi CSU Ploieşti va cunoaşte un nou episod la finalul acestei săptămâni. Sala Sporturilor „Horia Demian” va fi din nou neîncăpătoare, duminică, pentru fanii gazdelor, care speră la o nouă victorie împotriva prahovenilor, în ceea ce a devenit derby-ul baschetului românesc din ultimii şase ani.

Din sezonul 2005-2006 încoace cele două formaţii s-au întâlnit, cu o singură excepţie, întotdeauna în play-off, fie în semifinale, fie, de cele mai multe ori, în finale, iar ploieştenii au avut mai mereu câştig de cauză. Din acest motiv, partidele dintre cele două echipe care contau pentru sezonul regulat aveau o încărcătură mai mare decât de obicei, indiferent dacă erau programate târziu în sezon sau în primele etape, cum este cazul în această ediţie a Ligii Naţionale. Dacă prahovenii şi-au făcut o obişnuinţă din a câştiga meciurile decisive împotriva clujenilor, motiv pentru care au cucerit şi trei titluri de campioană în dauna ardelenilor, roata pare că s-a întors complet în ultimul an.

Aruncarea care a întors destinul

Acel coş celebru reuşit de la jumătatea terenului de către Tyler Morris în finala contra ploieştenilor, din ediţia 2010-2011 a campionatului, a resetat istoria confruntărilor dintre cele două formaţii. Acea victorie a „studenţilor”, care a întrerupt seria titlurilor de campioană câştigate consecutiv de către prahoveni, i-a urmărit pe aceştia din urmă pe tot parcursul sezonului regulat trecut. „U” Mobitelco s-a impus în ambele întâlniri directe, astfel că CSU Ploieşti va veni la Cluj, duminică, pentru a stopa o a patra victorie consecutivă a rivalilor din baschetul românesc. Actuala campioană a României, titlu recâştigat în vara trecută după o finală cu BC Timişoara, bifează din nou un start prost de sezon. Ploieştenii au două victorii şi tot atâtea înfrângeri în primele patru etape, la care se adaugă eşecul din Supercupa României şi vor forţa victoria la Cluj pe terenul unei formaţii care a început perfect sezonul. Cu un buget mai mic decât în ultimii ani, cel puţin la  nivel declarativ, „U” Mobitelco Cluj a încântat pe terenurile celor de la CSU Sibiu şi BC Timişoara, două dintre candidatele la un loc în play-off. Ardelenii s-au impus şi în cele două meciuri de pe teren propriu şi, alături de CSM Oradea, se află pe primul loc în clasament cu maxim de puncte. Deşi au efectuat nouă transferuri în această vară, la care se adaugă şi venirea antrenorului Niksa Bavcevic, clujenii par că au reuşit să pună pe picioare o formaţie mult mai solidă decât se aşteptau chiar şi rivalii din campionat. „Meciul cu Ploieşti face parte din seria de trei partide pe care am început-o la Timişoara şi care ar trebui să ne arate la ce nivel suntem”, a spus Bavcevic. „U” Mobitelco Cluj-CSU Ploieşti va începe la ora 19:00.

Sală arhiplină

Aproximativ 2.000 de bilete pentru partida de duminică s-au pus în vânzare încă de ieri la sediul clubului, situat chiar la Sala Sporturilor „Horia Demian”. Acolo se vor vinde până vineri, iar sâmbătă şi duminică fanii lui „U” le vor putea cumpăra doar de la casieria sălii. La cei 2.000 de fani care sunt aşteptaţi să-şi cumpere bilet se vor adăuga alte câteva sute de abonaţi, astfel că Burlacu şi compania vor întâlni, din nou, o atmosferă ostilă. La Cluj sunt aşteptaţi şi aproape 100 de fani ploieşteni.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Papa oferă refugiu pentru Suu Kyi, lidera încarcerată a Myanmarului: raport

Papa Francisc a oferit refugiu pe teritoriul Vaticanului pentru fosta lideră încarcerată a Myanmarului, Aung San Suu Kyi, conform presei italiene de marți. Am cerut...

Cavalerul Bădulescu a primit centura de castitate

Mai puțin cunoscutul dar prea mult mediatul domn Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei și consilier general, în timpul mandatului doamnei Firea (această Dulcinee...

VIDEO. Un asteroid recent descoperit va orbita în jurul lumii noastre pentru scurt timp

Pământul se pregătește să primească o „mini-lună” temporară, asteroidul recent descoperit 2024 PT5, care va orbita în jurul planetei noastre între 29 septembrie și...
Ultima oră
Pe aceeași temă