» Judetul Vaslui nu are statiuni turistice. Are, insa, cateva cabane care pot rivaliza cu conditiile oferite de hoteluri de trei si patru stele din alte zone ale Moldovei. Sunt fostele cabane de vanatoare ale lui Nicolae Ceausescu, inchiriate in totalitate pentru Revelionul din acest an inca de acum o luna
Cabanele de vanatoare ale lui Ceausescu din judetul Vaslui sunt amplasate in locuri de un pitoresc aparte, din care nu lipsesc padurea, apa, fauna. Sunt patru la numar si toate au fost modernizate in ultimii ani pentru a primi turisti pretentiosi, cu multi bani. Cabana de la Oprisita, din apropierea satului cu acelasi nume, este situata in inima unei paduri cu stejari falnici. Fosta vila de protocol pe timpul lui Ceausescu, unde mai-marii acelor timpuri petreceau noapte de noapte, a fost construita in perioada 1985-1987. Este "perla" Directiei Silvice Vaslui, locul in care toate delegatiile importante din afara sunt duse pentru un protocol de patru stele. Cabana de la Oprisita este si cea mai scumpa, iar dotarile sunt, dupa declaratiile directorului executiv al Directiei Silvice Vaslui, inginerul Lucian Copacinschi, de patru stele – camere cu baie proprie si apa calda la discretie, apartamente, living cu semineu si plasma etc.
Inchirierea intregii cabane de la Oprisita pentru 24 de ore ajunge la 15 milioane de lei. La 10 kilometri de Oprisita se afla cabana de la Gadeasa. Un loc mirific, unde turistii se pot plimba cu barca pe lacul din zona, pot face drumetii sau se pot desfata cu linistea locurilor. O zona in care inchirierea cabanei poate ajunge la 14 milioane de lei, pentru 24 de ore. Cabanele din zona orasului Vaslui, de la Gadeasa si Oprisita, dar si cele doua din zona Husi, respectiv de la siscani si Valea Teiului sunt construite in perioada comunista, in anii 1977-1987. Dupa Revolutie acestea au ramas, ca de altfel si celelalte din intreaga tara, in patrimoniul Directiei Silvice, institutie care le administreaza. Din primavara acestui an, cabanele au fost incluse in circuitul turistic, fiind deschise tuturor celor care vor sa-si petreaca fie sfarsitul de saptamana, fie sarbatorile de iarna sau de Paste, fie sa organizeze diverse alte evenimente, la aer curat, in inima padurii.
Inchirierea celor trei cabane, siscani, Valea Teiului si Gadeasa, se face la preturi cuprinse intre 9 si 14 milioane lei vechi, pe zi. Toate cele patru cabane de protocol au fost inchiriate de mai bine de o luna de zile, pentru Revelion, si asta, in conditii destul de pretentioase impuse de catre Regia Nationala a Padurilor.
Din cauza lipsei de promovare la nivel de judet, multi dintre vasluieni nu stiu nici acum ca au la dispozitie aceste superbe locatii si bat sute de kilometri prin tara, in cautarea de locuri frumoase, pentru a se relaxa, in natura.