15.7 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialBฤƒsescu: Trebuie umblat la numirea procurorilor ลŸefi รฎn marile Parchete

Bฤƒsescu: Trebuie umblat la numirea procurorilor ลŸefi รฎn marile Parchete

PreลŸedintele Traian Bฤƒsescu a declarat, luni, în cadrul ลŸedinลฃei CSM, cฤƒ trebuie „umblat” la felul în care sunt numiลฃi procurorii ลŸefi ai marilor Parchete, conform Mediafax.

CiteลŸte ลŸi: Candidatul Bordea la ลŸefia CSM are un proiect de management care poate subordona Justiลฃia. Vezi unde sunt capcanele

PreลŸedintele a ลฃinut sฤƒ facฤƒ o observaลฃie, înainte de a pฤƒrฤƒsi ลŸedinลฃa Consiliului Superior al Magistraturii: „Dacฤƒ se urmฤƒreลŸte spaลฃiul public, sunt tot soiul de Casandre ale prorocirii pierderii independenลฃei justiลฃiei, uลŸor, uลŸor, cฤƒ nu ลŸtiu ce se întâmplฤƒ. Eu nu cred lucrul acesta, ลŸi nu spun din politeลฃe, ci din convingere”, a spus Traian Bฤƒsescu.

PreลŸedintele a mai arฤƒtat cฤƒ, oricât s-ar uita în legi sau în Constituลฃia României, nu gฤƒseลŸte un element mฤƒcar care sฤƒ punฤƒ sub semnul întrebฤƒrii independenลฃa justiลฃiei.

CiteลŸte ลŸi: Bฤƒsescu, lui Niลฃu: Sun la CSM când vor fi probleme privind funcลฃionarea sistemului

„Dimpotrivฤƒ, toatฤƒ legislaลฃia consolideazฤƒ aceastฤƒ independenลฃฤƒ. Probabil cฤƒ singurul loc unde va mai trebui umblat este la numirea procurorilor ลŸefi în marile Parchete, Parchet General, DNA, DIICOT ลŸi ce o mai fi acolo, sฤƒ fie ruptฤƒ de Executiv, sฤƒ fie la decizia CSM, sฤƒ fie decizie CSM – preลŸedinte, dar, oricum, dacฤƒ avem o vulnerabilitate, este aici”, a spus ลŸeful statului.

Despre independenลฃa magistraลฃilor, preลŸedintele Bฤƒsescu a spus cฤƒ este „atât cât îลŸi ia fiecare magistrat”.

PreลŸedintele Traian Bฤƒsescu a declarat, în ลŸedinลฃa CSM, cฤƒ ลŸi-a atins scopul, ลŸi anume sฤƒ fie prezent la raportul de activitate al CSM, dar ลŸi sฤƒ afle ce este cu Codurile penal ลŸi de proocedurฤƒ penalฤƒ.

„Fiind zilele astea fฤƒrฤƒ activitate, m-am uitat mai mult la televizor ลŸi nu m-am speriat, dar m-a îngrijorat, Acum, plec de aici liniลŸtit cฤƒ se pot introduce, cu dificultฤƒลฃile specifice unui asemenea moment”, a spus ลŸeful statului.

Cele mai citite

TRAGEDIE: O tรขnฤƒrฤƒ de 27 de ani ศ™i pฤƒrinศ›ii ei au fost gฤƒsiศ›i morศ›i รฎntr-un apartament din Bistriศ›a

O tรขnฤƒrฤƒ ศ™i pฤƒrinศ›ii ei au fost gฤƒsiศ›i morศ›i, sรขmbฤƒtฤƒ searฤƒ, รฎn apartamentul lor din Bistriศ›a, รฎn urma unui apel la 112 care anunศ›a...

Cine sunt judecฤƒtorii care au votat รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale

Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei (CCR) a acceptat o contestaศ›ie รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale, hotฤƒrรขrea fiind definitivฤƒ ศ™i eliminรขnd-o astfel din cursa...

TRAGEDIE: O tรขnฤƒrฤƒ de 27 de ani ศ™i pฤƒrinศ›ii ei au fost gฤƒsiศ›i morศ›i รฎntr-un apartament din Bistriศ›a

O tรขnฤƒrฤƒ ศ™i pฤƒrinศ›ii ei au fost gฤƒsiศ›i morศ›i, sรขmbฤƒtฤƒ searฤƒ, รฎn apartamentul lor din Bistriศ›a, รฎn urma unui apel la 112 care anunศ›a...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ