12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialBaschetbalistul american Chauncey Hardy a fost înmormântat în SUA. La Giurgiu, moment...

Baschetbalistul american Chauncey Hardy a fost înmormântat în SUA. La Giurgiu, moment de reculegere

Baschetbalistul american Chauncey Hardy decedat în urma unui traumatism cranio-cerebral sever suferit după o agresiune într-un club a fost înmormântat, miercuri, în oraşul Middletown (SUA), foştii colegi ai sportivului ţinând un moment de reculegere în sala de sport unde CSS Giurgiu disputa meciuri, scrie Mediafax.

Trupul neînsufleţit al sportivului a fost trimis în Statele Unite vineri, însoţit de antrenorul american al echipei române, Theo Evans, şi de coechipierul american Justin Eller, relatează NewsIn.

Peste 100 de locuitori din cartierul unde a crescut Hardy, precum şi membri ai familiei sale, s-au strâns sâmbătă pentru a-i aduce un omagiu baschetbalistului, potrivit Middletown Press.

Mătuşa sportivului, Charlene Green, şi verişoara sa, Tawana Bourne, au organizat evenimentul pentru a celebra viaţa lui Hardy şi a-i trimite un mesaj autorului atacului. „Vom merge până la capăt pentru a ne asigura că plăteşti pentru ceea ce a-i făcut”, a declarat Bourne.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey, în vârstă de 23 de ani, şi-a pierdut viaţa în 9 octombrie, în urma unei altercaţii care a avut loc într-un club din Giurgiu Potrivit unor martori, baschetbalistul Chauncey Hardy, jucător al echipei de baschet din oraş, a pus pe capul unei tinere şapca sa, gest care i-a atras reproşuri din partea unui alt tânăr aflat în local.

În conflictul dintre cei doi a intervenit Ionuţ Tănăsoaia, care l-a lovit puternic în bărbie pe sportivul american. Acesta a căzut şi s-a lovit cu capul de pardoseală. El a fost dus iniţial la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Giurgiu, de unde a fost apoi transferat, în stare de comă, la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, unde a fost operat la cap. Sportivul a intrat în stop cardiorespirator şi a decedat.

La autopsie, medicii legişti au stabilit că moartea a survenit în urma unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masivă şi fractură craniană.

În urma acestui caz, la Giurgiu au fost deschise mai multe anchete. Astfel, Ministerul Sănătăţii a decis să verifice modul în care baschetbalistul american a fost tratat la Spitalul din Giurgiu, precum şi la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, acolo unde a fost transferat.

Principalul suspect în cazul morţii baschetbalistului american de la CSS Giurgiu s-a predat la Poliţie, în Giurgiu, în noaptea de duminică spre luni şi a fost reţinut pentru 24 de ore. Bărbatul are 25 de ani şi este din Giurgiu.

Peste 20 de persoane au fost audiate în acest caz, dosarul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu. În momentul incidentului în club se aflau aproximativ 100 de persoane. Presa a scris că presupusul agresor avea cunoştinţe în lumea interlopă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă