Baronul PSD de Topoloveni, edilul-sef Gheorghe Botarca, a decis mai intai sa-si construiasca doua vilute chiar pe malul Carcinovului. Dupa ce si-a construit, asemenea celui mai sarac concetatean, cele doua vilute, situate intr-un peisaj mirific, in punctul numit Cocioceanu, a mai luat o hotarare: sa-si construiasca si un pod peste Carcinov, pentru a avea acces direct la vilute. Si, cum si-a insurubat in gand o asemenea idee, a si purces sa si-o puna in aplicare. Cum a reusit aceasta? Veti afla in cele ce urmeaza.
Investitie de peste 4 miliarde
Prin 2000, primarul Topoloveniului, baronul PSD de Arges Gheorghita Botarca, si-a terminat de construit cele doua vile situate pe malul Carcinovului, apartinand, una dintre ele, propriei odrasle, iar cealalta, oficial, ar apartine unei rubedenii; neoficial insa, viluta i-a fost construita lui Nicolae Vacaroiu. Doi ani mai tarziu, adica in 2002, Ghita Botarca incepe sa se plictiseasca de traversarea apelor Carcinovului si decide sa-si construiasca un pod chiar in dreptul vilelor, in lungime de aproape 150 metri. Numai ca pretul unei asemenea lucrari se ridica la peste 4 miliarde lei. Suma pe care nu ca nu ar fi detinut-o, dar a preferat sa o obtina din alte surse decat cele personale. Prin urmare, a recurs la Consiliul Local, pe care il controla, si a obtinut aprobarea unei hotarari prin care a fost stabilita finantarea lucrarilor la podul peste Carcinov, oficial cu 10% (adica peste 400 milioane lei), iar neoficial peste jumatate din suma din bani publici.
Cealalta jumatate, adica peste 2 miliarde lei, a venit din bani obtinuti din donatii.
Pentru muritorii de rand, circulatia este interzisa
Pe podu' lui Botarca, desi construit si din bani publici, nu pot trece Carcinovul si restul concetatenilor baronului de Topoloveni, ci doar baronul, rubedeniile acestuia si cativa prieteni mai apropiati: „Atunci cand dom' primar nu are chef sa vada pe altcineva trecand pe pod, isi trimite o „gorila”, care-i intoarce pe cetateni din drum, amintindu-le ca podul apartine domnului primar. Mai mult, potrivit propriei declaratii, dom' primar intentioneaza ca in viitorul apropiat sa fixeze o taxa de trecere pe pod sau sa interzica definitiv, tuturor cetatenilor, traversarea pe pod a Carcinovului”, au declarat mai multi consilieri locali, printre care Dan Serafimescu (PNL), Severus Dragomir (PD) si un alt consilier de la PRM, care a solicitat anonimatul.
„Voi face altul pe rau in jos,/Mai trainic si mai frumos”
Potrivit surselor citate, „rostul podului de peste Carcinov ar fi cel putin dublu: initial podul a fost construit pentru accesul la cele doua vile. Mai apoi, dom' primar a reusit sa cumpere de la cetateni peste 100 hectare de teren situate in extravilan, la preturi derizorii, pentru ca in viitorul cel mai apropiat sa-l transfere din extravilan in intravilan, sa-l parceleze si sa-l vanda la preturi de peste 10-15 ori mai mari decat cele cu care a fost cumparat. Pentru a avea acces la acele terenuri, dom' primar vrea sa mai construiasca inca un pod peste acelasi Carcinov, dar, se pare, intr-un alt loc”. Precizam, de asemenea, ca acelasi baron de Topoloveni si-a tras si o catedrala, pe care o numeste complex cultural, in care, odata terminate lucrarile, baronul PSD urmeaza sa slujeasca, intrucat dom' Botarca a absolvit si cursurile unui institut teologic. Sursele citate mai sustin ca Gheorghe Botarca urmeaza sa lase Primaria mostenire lui Botarca jr., iar el se va reprofila, urmand sa se ocupe si de cele sfinte. Deocamdata insa, mai are multe de facut la Primarie: sa mai construiasca un pod, sa transfere cele peste 100 de ha de terenuri din extravilan in intravilan, sa le parceleze si apoi sa le praduiasca. Apoi, sa se ingrijeasca de resuscitarea unui consortiu, al carui presedinte s-a autopropus, dar si de propriile afaceri: Valmar, balastiera si ferma.