» Prin sentinta penala nr. 17, din 25 februarie 1987, a Tribunalului Municipiului Bucuresti, ramasa definitiva, Liviu Florin Mara a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru comiterea infractiunii de delapidare.
Liviu Florin mara a fost trimis in judecata pentru 13 capete de acuzare si o paguba de peste trei milioane lei adusa statului prin sustragerea de la plata taxelor si impozitelor si de 60.000 lei catre BCR-Sucursala Constanta. Avocatul suspectului, Catalin Filisan, a declarat ca individul a fost arestat in mai 2008 si ca nu reprezinta nici un pericol pentru societate: "Clientul meu a fost retinut si arestat preventiv in luna mai. De atunci si pana in prezent au fost finalizate cercetarile. Fapta pentru care acesta fusese condamnat la inchisoare inainte de 1989 s-a prescris, iar infractiunile de care este acum suspectat nu sunt pedepsite drastic. Noi am cerut instantei eliberarea sub control judiciar". Potrivit anchetatorilor, Liviu Florin Mara, de 57 de ani, s-a sustras de la executarea unei pedepse privative de libertate de 20 de ani de inchisoare.
Prin sentinta penala nr. 17, din 25 februarie 1987, a Tribunalului Municipiului Bucuresti, ramasa definitiva, barbatul a fost condamnat la pedeapsa de 20 de ani de inchisoare pentru comiterea infractiunii de delapidare. In cursul urmaririi penale, individul a recunoscut faptele retinute in sarcina sa si a declarat ca a fost nevoit sa traiasca sub o identitate falsa o durata indelungata de timp deoarece a apreciat ca nedreapta pedeapsa la care a fost condamnat. Acuzatiile aduse barbatului sunt de inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, fals privind identitatea, uz de fals, fals in declaratii, fals in inscrisuri sub semnatura privata, declaratii inexacte facute cu rea-credinta, in baza carora s-a operat o inmatriculare ori s-a facut o mentiune in Registrul Comertului, ascunderea unor bunuri ori a sursei impozabile sau taxabile, omisiunea in tot sau in parte a evidentierii in actele contabile ori in alte documente legale a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive, determinarea inmatricularii unei societati in temeiul unui act constitutiv fals.
Alaturi de Mara, au fost trimise in judecata si mai multe societati din Constanta, cercetate pentru comiterea infractiunilor de ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile, omisiunea in tot sau in parte a evidentierii in actele contabile ori in alte documente legale a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor, evidentierea in actele contabile sau in alte documente legale a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive, complicitate la infractiunea de ascunderea sau disimularea adevaratei naturi a provenientei, a situarii, a dispozitiei, a circulatiei sau a proprietatii bunurilor ori a drepturilor asupra acestora, cunoscand ca bunurile provin din savarsirea de infractiuni.
Identitati false, afaceri ilegale
Mara nu s-a oprit aici. In perioada anilor 2007-2008, el si-a atribuit mai multe identitati si in calitate de administrator al unor societati s-a prezentat la diverse institutii ale statului, cum ar fi ORC Constanta, banci, birouri notariale si Administratia Finantelor Publice Constanta. Societatile au fost constituite pe baza unor documente falsificate. Barbatul inlocuia fotografiile persoanelor reale cu fotografiile lui. Astfel, el a intocmit inscrisuri constand in cereri, deconturi TVA, acte aditionale, adeverinta de salariu, cerere de deschidere de conturi la unitatile bancare, fise cu specimenele de semnaturi, facturi fiscale, devize de lucrari, cereri retrageri numerar de la unitatile bancare, borderouri de achizitii cereale, contracte si anexe la contracte, situatii de plata, chitante de incasare si plata.
Interesant este ca reprezentantii bancilor au trimis adevaratului Gheorghe Radu, in numele caruia Mara contractase un credit, mai multe adrese prin care sesizau ca are restante. In acel moment, adevaratul Gheorghe Radu a formulat plangere penala la IPJ Constanta, solicitand sa se efectueze cercetari penale cu privire la creditul bancar contractat pe numele sau, precum si la debitul catre o societate. Barbatul a precizat ca nu a pierdut niciodata actul de identitate si nici nu i-a fost sustras, neaflandu-se niciodata in municipiul Constanta. Suspectul a fost prins la o alta banca din oras de unde incerca sa ridice o suma de bani. El a fost condus la sediul IPJ Constanta, unde s-a procedat la identificarea sa. Cu prilejul depistarii sale, s-a constatat ca suspectul detine o geanta din piele de culoare neagra, in care se aflau mai multe documente contabile.