21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialBanda de iluminati, inculpata oficial

Banda de iluminati, inculpata oficial

16 europeni au fost inculpati oficial in Ciad pentru "rapire de minori", "escrocherie" sau "complicitate" in ancheta cu privire la controversata tentativa de transportare a 103 copii in Franta.

Mai multe zeci de persoane s-au strans in fata Palatului de Justitie din Abéché, pazit de forte de ordine, pentru a-si manifesta indignarea fata de inculpati.
Responsabilii de la asociatia "Arca lui Zoe" insista ca autoritatile franceze nu le-au interzis operatiunea niciodata in mod clar si adauga ca au vrut sa "salveze de la moarte" "orfanii" din Darfur. Cei noua francezi (sase membri ai asociatiei si trei ziaristi) au fost inculpati, luni seara, de "rapire de minori" si de "escrocherie". sapte spanioli, membri ai echipajului avionului care urma sa transporte copiii in Franta, au fost inculpati pentru "complicitate". Codul penal ciadian prevede munca silnica pentru rapire de minori. Soarta a doi ciadieni pentru care procurorul retinuse suspiciunea de "complicitate" nu a fost facuta publica. Un pilot belgian care transportase o parte din copii la Abéché de la frontiera ciadiano-sudaneza este arestat si asteapta eventuala inculpare.
Cei 16 au fost arestati joi, in momentul in care "Arca lui Zoe" se pregatea sa imbarce intr-un avion 103 copii proveniti din regiunea frontierei ciadiano-sudaneze.

» Pedofilie sau prelevari de organe

Spania a cerut ieri respectarea prezumtiei de nevinovatie, in timp ce Parisul s-a desolidarizat vehement de aceasta asociatie. Presedintele Sarkozy a condamnat o operatiune ilegala si inacceptabila, Rama Yade, secretar de stat in afaceri externe si drepturile omului, a afirmat ca "Arca lui Zoe" este "o banda de iluminati care au montat operatiunea deoarece credeau in ea", iar justitia franceza suspecteaza asociatia ca ar fi incercat sa serveasca drept intermediar ilegal in domeniul adoptiilor. De joi, autoritatile ciadiene i-au acuzat pe responsabilii operatiunii de rapire si trafic de copii, presedintele ciadian Idriss Deby Itno intrebandu-se chiar daca acestia nu intentionau cumva sa vanda copiii unor ONG-uri de pedofili sau sa-i ucida pentru a le preleva organele. Avocatul "Arcai lui Zoe" a denuntat ieri dimensiunea politica a afacerii.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

Lavrov recunoște că Putin a glumit cu susținerea Kamalei Harris la președinția SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut o glumă atunci când a spus că Moscova o sprijină pe candidata democrată, Kamala Harris, în cursa pentru...

Erdogan vrea să se întâlnească cu Bashar al-Assad la ONU

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut să se întâlnească cu omologul său sirian Bashar al-Assad la New York, în marja Adunării Generale a...
Ultima oră
Pe aceeași temă