22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBanca "Transilvania", vedeta la bursa futures dupa majorarea de capital

Banca „Transilvania”, vedeta la bursa futures dupa majorarea de capital

Titlurile Bancii Transilvania au constituit activul suport al 3.054 contracte futures incheiate, vineri, pe piata BMFM Sibiu. Acestea au revenit la tranzactionare dupa suspendarea de joi, prilejuita de o sedinta AGA in care s-a decis o majorare a capitalului social foarte pe placul investitorilor. Raportat la cotatiile saptamanii anterioare, produsele DETLV au marcat cresteri de 0,0047 si 0,025 unitati pentru cele doua scadente, stabilindu-se, vineri, la preturi finale de 1,4899 si 0,915 lei/actiune.
Si cotatiile celor cinci SIF-uri au reusit sa se aprecieze constant pe parcursul ultimei saptamani, DESIF 5 Oltenia inregistrand cresteri de 0,045 lei/actiune pentru scadenta martie si cu 0,119 lei/actiune pentru iunie, cotatiile la inchidere oprindu-se la 2,703, respectiv 2,7900 lei/actiune. Pe scadente, chiar daca martie ramane inca lichida, se poate observa cresterea pentru iunie.
Aproape 10.000 de contracte futures DESIF 2 Moldova au fost incheiate, vineri, cu valori de inchidere, stabilizandu-se la 2,401 si 2,4999 lei /actiune, ce atesta cresteri apreciabile de 0,0609 si 0,01289 lei/titlu pentru scadentele existente. Totalul contractelor marcat de societatile de investitii tranzactionate saptamana trecuta s-a ridicat la 56 la suta din piata.
Cu 8.125 contracte tranzactionate, DESNP a fost cel mai cautat produs bursier din sectorul petrolier. Traseul urmat de activele „Petrom” a fost unul ascedendent, la finalul saptamanii ele valorand 0,586 lei/actiune pentru scadenta din 31 martie si 0,5916 lei/actiune pentru iunie. Cresterile sunt, in aceste conditii, de 0,0161 si 0,0125 unitati/titlu.
Presiunea sensibila pe vanzare, pe fondul incertitudinilor privind situatia juridica a miliardarului Dinu Patriciu, continua sa afecteze in piata valoarea tilurilor „Rompetrol Rafinare” Constanta (RRC). Cotatiile RRC au incheiat saptamana pe minus, valorile la finalul sedintei de vineri fiind consemnate la 0,0808 si 0,0815 lei/actiune.
In zona valutelor, euro a inchis saptamana la o cota de 3,5063 lei pentru martie si 3,5 lei/pentru iunie si de 1,198 si 1,2065 USD pentru aceleasi scadente. In piata se simte acut nevoia unor clarificari juridice referitoare la pragul de 1 la suta. Miza este cu atat mai mare cu cat oficialii „Erste Bank” Austria anticipeaza profituri-record pentru perioada urmatorilor trei ani, dupa preluarea BCR, iar cele 6 la suta, ce reprezinta procente pe care SIF-urile le detin la BCR, vor deveni cu atat mai valoroase, adaugate in perspectiva la eventualele actiuni gratuite ce ar putea fi emise de cele cinci SIF-uri.

Cele mai citite

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...

Deciziile Fed privind dobânda de referință influențează economia globală și costurile de împrumut

Modificările recente ale ratei dobânzii de referință de către Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite au un impact nu doar asupra economiei americane, ci...

Dialog satiric despre cum să îngropi afacerile românești

– Mata urlai așa? A murit răposatul? – Aș! Făceam vocalize. Repetam pentru înmormântarea de mâine. Client sau rudă? – Îmi dai voie! Pafta Viorel!...
Ultima oră
Pe aceeași temă