20.2 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialBanca Mondiala taie finantarea pentru retelele edilitare din Baneasa

Banca Mondiala taie finantarea pentru retelele edilitare din Baneasa

» Pentru ca primaria nu a prezentat actele din care sa rezulte ca terenul este domeniu public, platile pentru lucrari au fost suspendate.

» Primarul Oprescu a anuntat ca are in plan mai multe proiecte pentru descongestionarea zonei de nord a orasului.

Platile pe care banca mondiala le face pentru lucrarile de introducere a retelelor edilitare in zona noului cartier rezidential Baneasa au fost suspendate temporar. Masura a fost luata, dupa cum au declarat reprezentantii Bancii Mondiale, dupa ce a expirat termenul pana la care edilii ar fi trebuit sa prezinte documentele din care sa reiasa ca investitia se face pe domeniu public. "Este vorba despre o suspendare partiala a platilor in unul dintre contracte, si anume cel referitor la Baneasa, celelalte lucrari din alte zone nefiind afectate. Suspendarea este temporara, pana cand vor fi clarificate lucrurile. Banca a trimis ieri o scrisoare de instiintare primariei", a declarat Iolanda Staniloiu, responsabil de comunicare la reprezentanta din Romania a Bancii Mondiale.

 

Edilii au declarat ca au trimis toate documentele solicitate in aprilie a.c. Suspendarea platilor vine in urma scandalului mediatic din urma cu o luna legat de investitiile din zona rezidentiala Baneasa in care a fost implicat Puiu Popoviciu. Primarul Oprescu a declarat ieri ca, in urma discutiilor cu cei de la Banca Mondiala, se merge catre suspendarea platilor, dar ca se va mai analiza aceasta problema saptamana viitoare. Edilii spun ca au primit din partea Bancii Mondiale patru solicitari referitoare la situatia juridica a unor lucrari, istoricul zonei si strategia de viitor pentru dezvoltarea zonei. Pana in luna aprilie, cand a inceput scandalul, in noul cartier lucrarile la retelele edilitare erau terminate in proportie de doua treimi, conform dezvoltatorului imobiliar, si de 80%, dupa spusele edililor. In prezent, s-a ajuns la 90%.

Alte proiecte in zona de nord
Primarul Oprescu a anuntat ieri ca mai are in pregatire cateva proiecte pentru descongestionarea circulatiei in zona de nord a Capitalei. Discursul a inceput cu laudele la adresa capacitatilor primariei de a dezvolta proiecte. "Este la mare moda azi discutia privind Autostrada A3, adica Bucuresti-Brasov-Cluj. Eu am un mesaj simplu: nu pot face ei autostrazi, cate strazi putem largi sau moderniza noi", a declarat Oprescu.
Solutiile pentru fluidizarea traficului rutier care va veni de pe autostrada sunt: largirea arterei Dimitrie Pompeiu, construirea unui pasaj suprateran pe Barbu Vacarescu, largirea strazii Fabrica de Glucoza (intre Calea Floreasca si sos. Petricani) si modernizarea soselei Pipera.
Oprescu mai vrea sa modernizeze Bd. Alexandru serbanescu, intre aeroportul Baneasa si soseaua Pipera, si Bd. Aerogarii, intre aeroport si pasajul Baneasa, iar la Piata Presei Libere sa construiasca un pasaj subteran. Cele mai multe lucrari de infrastructura din Capitala se vor face in lunile iulie si august.

Cele mai citite

CCR a exclus-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru prezidențiale

CCR a exclus-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru prezidențiale, menținând însă candidaturile lui Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor. Votul pentru Mircea Geoană a...

Un număr de 17 state europene cer CE să grăbească returnarea migranților ilegali

Un număr de 17 state europene au cerut vineri Comisiei Europene reguli care să înlesnească returnarea migranţilor ilegali către ţările lor de origine, potrivit...

Membrii Asociației „Moldova Vrea Autostradă” manifestare inedită pentru autostrada A8

Membrii Asociaţiei "Moldova Vrea Autostradă" au bătut toba, sâmbătă, pentru a atrage atenţia asupra importanţei începerii lucrărilor la autostrada A8. Reprezentaţii MVA speră ca prin...
Ultima oră
Pe aceeași temă