9.6 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialBăile calde din Cojocna îşi aşteaptă oaspeţii

Băile calde din Cojocna îşi aşteaptă oaspeţii

Băile calde din Cojocna sunt deschise de ieri publicului larg. Practic, este vorba de singurul bazin cu apă caldă sărată de mari dimensiuni din judeţ.

Potrivit administratorului Băilor Cojocna, Liviu Bojan, taxa de intrare va fi de 30 de lei. Băile au bazin cu apă sărată, saună, sală de mese, dar şi trei săli pentru odihnă,  a spus Liviu Bojan.
Bazinul are o capacitate pentru 100 de persoane simultan. De asemenea, băile dispun de restaurant propriu, precum şi de o parcare păzită, cu o capacitate de 200 de locuri, potrivit www.clujtoday.ro.
Proprietăţile curative ale apei sărate şi ale nămolului de Cojocna sunt cunoscute încă de pe vremea romanilor. Însă istoria băilor moderne din Cojocna a început în anul 1888, când localnicii s-au împrumutat cu suma de 400.000 de coroane de la Banca Austro-Ungară, pentru a finanţa amenajarea primelor băi sărate. în care ignoranţa este scrisă pe frunţile oamenilor, mai ales a celor tineri, mai sunt şi acei «câţiva» care încearcă să le deschidă ochii în faţa realităţii. Şi care ar putea fi cea mai potrivită formă de manifest, dacă nu cultura?!„, scriu organizatorii.

Pe 21 iulie va avea loc, la Fabrica de Pensule, spectacolul mânia.Ro, care marchează aniversarea unui an de la premieră.

Reprezentaţia va avea loc la Sala Studio de la ora 21:00.

Proiectul se bazează pe texte din cele două volume de poezie scrise de Mihnea Blidariu, „No Future” şi „mânia. Ro”, legate într-un colaj de 60 minute, în interpretarea actorului Paul Socol.

Versurile cu profund caracter politic vor fi susţinute muzical de către Mihnea Blidariu şi Andrei Puiu. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă