Organizat de Romexpo, Asociația Producătorilor de Mobilă din România (APMR) și Camera de Comerţ şi Industrie a României BIFE-SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă, echipamente și accesorii din România, şi-a deschis astăzi porţile, la Romexpo.
Beneficiind de şapte saloane ocupate şi 30.000 de metri pătraţi suprafaţă expoziţională ocupată, BIFE-SIM este platforma de lansare a noutăţilor a peste 300 de companii româneşti şi internaţionale, care vor expune diferite stiluri de mobilier, de la cel clasic, la cel modern, de la cel din lemn masiv, până la cel combinat cu sticlă sau piele, sau chiar pictat manual.
Divizat în sectoare tematice, târgul reunește oferta Saloanelor de Mobilier Clasic, Modern, Decorațiuni, unde vizitatorii au parte de sfaturi și idei pentru transformarea casei în căminul ideal, în concordanță cu personalitatea și preferințele fiecăruia, și pe cea a Salonului de Bucătarii, care completează conceptul de amenajare și design interior. De asemenea, Pavilionul A al BIFE-SIM 2016 vine să întregească tabloul industriei mobilei, prezentând o ofertă bogată de echipamente și utilaje pentru industria lemnului, destinată eficientizării fluxului de producție și implementării de noi tehnologii. În paralel cu BIFE-SIM, se va desfășura Antique Market, locul de întâlnire al artiștilor, iubitorilor și colecționarilor de artă, unde vor fi expuse evaluării și achiziției, piese de mobilier și decorațiuni interioare, artă plastică, obiecte personale și de colecție, argintărie și porțelanuri, bijuterii vechi, jucării, vehicule de epocă și multe altele.
“Ne bucură participarea internaţională numeroasă la ediţia din acest an, gradul de internaționalizare fiind de 13%, ceea ce demonstrează că piaţa românească de mobilă este în continuare atractivă şi atât din punct de vedere al exporturilor, cât şi al interesului crescut pentru importuri. Companii expozante din ţări precum Polonia, Turcia, Bulgaria, Italia, Ungaria, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Germania şi Serbia contribuie la crearea unei imagini de ansamblu asupra industriei de mobilă în rândul vizitatorilor specialişti şi nonspecialişti. Totodată, participarea internaţională arată că eforturile firmelor româneşti din ultimii ani de a se poziționa corect pe piața externă şi eforturile noastre, ca organizatori, de a pregăti un eveniment comparabil cu cele din afara graniţelor, au dat rezultate. Ne dorim să contribuim la construirea de parteneriate trainice între expozanții români și cei străini, iar BIFE-SIM 2016 să reprezinte punctul de pornire pentru viitoare proiecte de succes.“ a afirmat domnul Mihai Costriş, Director General Romexpo.
BIFE-SIM 2016 este şi locul de desfăşurare a multor evenimente conexe, între care: seminarul cu tema “Stadiul actual privind legislatia din domeniul silvic si asigurarea resurselor de masă lemnoasă pentru producătorii de mobila” (14 septembrie, ora 13,00, în sala Centrului de Presă Romexpo); demonstraţii de prelucrare a lemnului, simulări de design interior, conferinţe şi seminarii, a XIV-a ediție a Concursului Național de Design de Mobilier, precum și Conferinţa de Design aflată la a V-a ediţie (16 septembrie, începând cu ora 11:00, în Centrul de Presă Romexpo)
“Industria românească de mobilier ține pasul cu lumea, cu piață și cerințele unui nou stil de viață, alert și pretențios, adesea super-tehnologizat, fără a uita să recheme consumatorul către natură, către spații dominate de materiale naturale, care aduc armonie și echilibru. Vizitatorilor autohtoni evenimentul le aduce o certitudine: mobilierul fabricat în România este o investiție care va aduce valoare adăugată brandurilor și afacerii proprii, pentru unii, și direct valoare materială, funcțională și estetică, pentru alții. Pentru vizitatorii străini manifestarea înseamnă esențial afaceri și produse la standarde europene, la îndemână și cu costuri de transport reduse și, foarte probabil, cea mai bună ocazie de a aprecia varietatea și potențialul industriei mobilei din România.“ a subliniat doamna Aurica Sereny, Preşedintele APMR.