17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialAvertisment ignorat: 2.500 de euro, limita de finantare

Avertisment ignorat: 2.500 de euro, limita de finantare

Coface Intercredit a anuntat acum doua zile ca „a produs la cererea clientilor sai in anii 2004 si 2005 un raport de credit al societatii MTS Leasing GmbH”. „Acesta a servit clientilor Coface drept suport in vederea luarii unei decizii de a initia relatii de afaceri cu aceasta societate”, se anunta in comunicatul companiei de management al riscului.
Iata ce spun cei de la Coface Intercredit: „Intrucat in Romania MTS Leasing nu functiona ca societate comerciala romana si avea statutul de reprezentanta, fiind lipsita de personalitate juridica si fara a fi inregistrata la Registrul Comertului din Romania, compania despre care se putea realiza evaluarea riscului de credit era firma-mama din Germania, MTS LEASING GmbH”.
In urma informatiilor cuprinse in cadrul Raportului de credit reiesea ca MTS Leasing GmbH este o societate nou-infiintata in Germania pe data de 13 ianuarie 2004, cu un capital social initial de 25.000 de euro. Compania nu prezenta la data ultimului Raport de credit nici o informatie financiara oficiala publicata – bilant sau alte date financiare.
Prin urmare, Coface Intercredit le-a recomandat clientilor sai, potentiali parteneri ai MTS Leasing GmbH, o limita superioara de credit de 2.500 de euro. Cu alte cuvinte, MTS Leasing GmbH putea plati in termen de 60 de zile, in conditii de maxima siguranta pentru creditori, doar suma de 2.500 de euro per furnizor. Aceasta suma este minimul baremului de creditare din grila de evaluare de risc facuta de Coface Intercredit. In realitate insa MTS Leasing finanta proiecte imobiliare a caror valoare putea ajunge si pana la 500.000 de euro. In aceste conditii, este clar ca, neputandu-se imprumuta cu asemenea sume de la institutii bancare, firma germana a lucrat ca un veritabil Caritas, bazandu-se pe banii noilor intrati in circuitul financiar. „Companiile ce au tinut cont de scoringul acordat acestei societati au evitat pagube financiare semnificative legate de relatiile parteneriale cu MTS Leasing”, se precizeaza in comunicatul Coface.
Coface Intercredit este o companie care activeaza in domeniul managementului de risc pe piata romaneasca. Produsele si serviciile furnizate clientilor sunt rapoarte de credite, recuperare de creante comerciale, servicii de urmarire a incasarilor, monitorizare, furnizare de date de marketing, consultanta de risc etc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă