22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecial"Autobiografia lui Ceauşescu", proiectată în Piaţa Mică din Sibiu

„Autobiografia lui Ceauşescu”, proiectată în Piaţa Mică din Sibiu

TIFF 2010 aduce la Sibiu producţii româneşti de primă mână, printre care şi filmul documentar semnat de Andrei Ujică, peliculă care a făcut valuri la Cannes anul acesta.

Cel mai prestigios festival de profil din România tocmai ce a încheiat proiecţiile la Cluj şi se mută pentru cinci zile în fosta Capitală Culturală a Europei. Ultimii ani au readus filmul românesc pe covorul roşu al marilor festivaluri de film din Europa. Cannes, Berlin – românii nu au ratat mai nici un festival în ultimii ani. Festivalul Internaţional de Film Transilvania aduce la un loc toate aceste mari producţii premiate la festivaluri internaţionale.

Anul acesta, TIFF Sibiu începe cu unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”. Iar cum spiritul dictatorului român încă nu ne-a părăsit, e de aşteptat ca proiecţia să fie printre cele mai căutate în această ediţie a TIFF. Filmul este regizat de Andrei Ujică. Premiera filmului a avut loc în cadrul Festivalului de la Cannes, unde a fost prezent în selecţia oficială, în afara competiţiei. „Portretul lui Nicolae Ceauşescu” realizat de Ujică se bazează pe imagini de arhivă obţinute de la Televiziunea Română, dar şi din Arhiva Naţională de Filme. Filmul va rula pe ecranul din Piaţa Mică.

Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Zelenski țintește NATO, UE și puterea armelor

Kievul rămâne secret cu privire la conținutul unui „plan de victorie”, pe care Zelenski vrea să-l discute întâi cu Joe Biden, săptămâna viitoare Pe lângă invitația...

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă