15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialAudiovizualul, campul de lupta intre Obama si McCain

Audiovizualul, campul de lupta intre Obama si McCain

» Barack Obama este tot mai agresiv in ofensiva clipurilor electorale.

» Criza financiara domina campania celor doi candidati la Casa Alba.

Un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea din Wisconsin arata ca, in prima saptamana de dupa conventiile nationale ale celor doua partide dominante din SUA, echipa de campanie a candidatului democrat la Casa Alba, Barack Obama, a difuzat mai multa publicitate negativa decat echipa republicanului John McCain. Potrivit studiului mentionat, 77% din clipurile lui Obama s-au incadrat in categoria publicitatii negative, in timp ce in cazul lui McCain ponderea a fost de 56%.
Echipa democrata continua pe acelasi ton, tema pentru cel mai recent clip negativ fiind legata de criza financiara. Speculand o declaratie a republicanului McCain, care a afirmat, chiar in ziua in care s-a declarat falimentul companiei Lehman Brothers, ca "temeliile economiei americane sunt puternice", responsabilii campaniei democratului Obama au creat si difuzat un clip intitulat "Temelii", care isi propune sa demonstreze ca McCain este "rupt de realitate".

Un alt clip electoral al democratilor reaminteste toate propunerile legate de protectia mediului impotriva carora a votat McCain in Congres (biocombustibili, autoturisme electrice, energie solara si eoliana), subliniind legaturile candidatului republican cu companiile petroliere, iar alt clip speculeaza apropierea dintre McCain si actualul ocupant al Casei Albe, George W. Bush. De altfel, de fiecare data cand McCain este mentionat intr-un clip al lui Obama, se face aceasta asociere cu Bush fie printr-o fotografie, fie printr-un scurt comentariu.
Cele mai recente clipuri negative difuzate de republicani ii atribuie lui Obama intentia de a lansa un program de educatie sexuala in gradinite si critica un comentariu al acestuia legat de candidatul republican la functia de vicepresedinte, Sarah Palin.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă