20.6 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialAu obligat o fetiţă să care o bombă, pe care apoi au...

Au obligat o fetiţă să care o bombă, pe care apoi au detonat-o

O fetiţă de 8 ani a murit după ce bomba pe care o căra a fost detonată de rebelii talibani în apropierea unei maşini de poliţie, au declarat autorităţile afgane, scrie NewsIn.

Copilul a fost singura victimă în urma exploziei din Uwshi, informează Fazal Ahmad Shirzad, şeful poliţiei din provincia Oruzgan.

Şeful poliţiei crede că fata nu ştia că în geantă se afla o bombă. Corpul ei a fost dus la un post de poliţie apropiat şi cei de acolo i-au contactat rudele, a mai declarat Shirzad.

Între timp, în provincia Logar din sud-estul Afganistanului, numărul morţilor a ajuns la 37 după ce un spital a fost bombardat. Dr. Mohammad Zaref Nayebkhail a declarat că cel puţin 53 au fost răniţi. Dr. crede că numărul răniţilor a fost mai mare deoarece „ Localnicii s-au grăbit să vină la spital după explozie să ducă corpurile rudelor acasă”.

În alte părti ale ţării, 4 soldaţi NATO au fost omorâţi. Doi dintre ei erau spanioli şi au murit când un dispozitiv explozibil a fost detonat în vestul Afganistanului.

Staţiile de radio afgane informează că focurile de rachetă din Pakistan din ultima săptămână l-au făcut pe preşedintele Hamid Karzai să depună o plângere împotriva lui Asif Ali Zardari. Zardari a promis să investigheze, după cum declară purtătorul de cuvânt, Waheed Omar.

Omar spune că au fost lansate 470 de rachete, care au ucis cel puţin 18 oameni şi au rănit alţi 17. Deoarece graniţele Pakistanului cu estul Afganistanului nu sunt sub controlul guvernului e posibil ca rebelii să fie vinovaţi pentru detonarea rachetelor.

„Vrem ca acest conflict să fie rezolvat într-un mod paşnic.” declară Omar. A mai adaugat că dacă nu guvernul este vinovat, ar trebui să admită acest lucru public şi să găsească şi oprească vinovaţii.

Cele mai citite

După Portugalia – Georgia, Kovesi are ce ancheta la EURO

Ilustrație: Marian Avramescu Procurorul șef european, Laura Codruța Kovesi, a stârnit emoțiile echipelor puse pe blaturi, prin prezența sa în tribune la Turneul Final...

După Portugalia – Georgia, Kovesi are ce ancheta la EURO

Ilustrație: Marian Avramescu Procurorul șef european, Laura Codruța Kovesi, a stârnit emoțiile echipelor puse pe blaturi, prin prezența sa în tribune la Turneul Final...

Primul Consiliu UE după alegeri: Agenda strategică, locuri de muncă de top și Zelensky, pe masa discuțiilor

Liderii UE s-au adunat la Bruxelles joi și vineri pentru primul summit după scrutinul de alegeri în care să numească oficiali de rang înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă