25.7 C
București
sâmbătă, 7 septembrie 2024
AcasăSpecialAtentie, se fura conturile de jocuri online!

Atentie, se fura conturile de jocuri online!

» Ce mai fura hackerii? "Piesele de aur" obtinute de gameri dupa multe ore in care au fost conectati la jocuri si datele lor de acces.

Asa cum era de asteptat, hackerii au descoperit ca aceasta industrie a jocurilor este capabila sa le aduca profit, furtul si comertul cu conturi aducandu-le atacatorilor beneficii nesperate.

Un cont World of Warcraft: intre 5 si 30 de euro
S-a creat astfel o platforma de cumparare similara cu cea a magazinelor online obisnuite si exista deja o plaja larga de preturi, care este stabilita in functie de abilitatile de negociere de care dau dovada infractorii.
Foarte la moda printre hackeri a devenit comertul cu conturile jocurilor Steam si World of Warcraft.
Preturile pentru conturile Steam sunt stabilite in functie de numarul de jocuri instalate si se vand cu minimum 2 euro si maximum 50 de euro, pe cand cele ale World of Warcraft depind de rangul datelor si nivelul caracterelor pe care hackerii au reusit sa puna mana si sunt cuprinse intre 5 si 30 de euro.
Astfel, atacurile malware sunt indreptate acum catre cei mai performanti gameri, ale caror date confidentiale ii pot imbogati pe atacatori.
In plus, piratii cibernetici nici nu sunt supusi unor riscuri prea mari, pentru ca victimelor le este aproape imposibil sa demonstreze, in urma unui astfel de furt, ca au fost deposedate de "piesele de aur" obtinute dupa multe ore in care au fost conectate la jocuri. "Pe forumuri sunt multe plangeri de genul acesta, ne-a explicat Alexandru B., jucator inscris in comunitatea Eve Online (un alt joc cu un succes similar World of Warcraft). Contul ti-l mai poti recupera, insa caracterele nu! Ele au fost vandute deja si nu ai cum sa demonstrezi ca nu ai facut tu acest lucru".

Nu mai dezactivati antivirusul!
Acestea nu sunt insa toate beneficiile pe care le urmaresc infractorii. "Gamerii subestimeaza valorile datelor lor si, din nefericire, adesea dezactiveaza solutiile de securitate de pe computerele lor in scopul obtinerii unei performante cat mai ridicate a microprocesorului", a declarat Ionut Alexandru Tudor-Lemnaru, general manager IT Sistem Services.
si astfel, o data cu infectarea computerului, atacatorii instaleaza un cod malware, preiau controlul calculatorului si se conecteaza apoi prin intermediul unui botnet. Acest computer zombie este folosit pentru trimiterea de spam sau pentru atacuri DDoS.  
De aceea, gamerii cu PC-uri dotate la cel mai inalt nivel al performantei si cu conexiuni rapide la Internet sunt cautati in mod special.
Singura recomandare care li se poate face gamerilor pagubiti, dar si acelora care ar putea sa se trezeasca oricand in aceeasi situatie, este aceea de a nu-si mai dezactiva antivirusul. Toate solutiile de securitate de ultima generatie le protejeaza calculatorul fara a-i afecta performantele, producatorii luand in calcul nevoile specifice ale jucatorilor impatimiti. 

COMPARATIE
» Timp de copiere a fisierelor, cu si fara antivirus
PC Games Hardware a realizat, pentru editia de septembrie, un test comparativ despre cat de mult reduce un program antivirus performantele PC-urilor. Pentru aceasta, ei au masurat viteza de copiere a fisierelor, deoarece solutiile antivirus verifica fisierele inainte de a le copia, iar asta costa timp. Care au fost rezultatele?  

Timpul de copiere a 25.000 fisiere
(5 GB) in secunde:
Fara o solutie antivirus: 193 sec.
G Data AntiVirus 2010:  
219 sec. (±13%)
Panda Cloudantivirus Beta: 229 sec. (±19%)
Avast Home Edition: 249 sec. (±29%)
Avira Antivir Personal 9.0:
260 sec. (±35)
Kaspersky Antivirus 2010:
294 sec. (±52%)
Norton Antivirus 2010 Beta:
322 (±67%)
AVG Anti-Virus Free Edition:
470 Sec. (±144%)

Cele mai citite

Femeie înjunghiată în incinta unui magazin din Constanța. Autorul a fost prins

O femeie a fost înjunghiată de un bărbat sâmbătă după-amiază, în incinta unui magazin din municipiul Constanţa, autorul fugind apoi de la locul faptei,...

Rusia lovește orașul ucrainean Kosteantînivka: 3 morți și 3 răniți

Un atac rusesc asupra oraşului Kosteantînivka a ucis trei persoane şi a rănit alte trei. Acesta a vizat atât un bloc de locuinţe, cât...

VIDEO Cum au lăsat „tricolorii“ vestiarele stadionului din Priștina. „Echipa României a fost aici“

Echipa națională a României a lăsat vestiarele stadionului pe „Fadil Vokrri” din Priștina, capitala Kosovo, acolo unde a avut loc meciul UEFA Nations League,...
Ultima oră
Pe aceeași temă