Temperaturile ridicate pot influenţa în mod negativ siguranţa produselor alimentare, perisabile din punct de vedere microbiologic.
Protecția Consumatorilor Constanța vă oferă câteva sfaturi utile: la cumpărarea unui produs alimentar verificaţi dacă este respectată temperatura de expunere la comercializare, temperatură menţionată de producător pe eticheta de însoţire sau pe ambalaj; verificaţi în mod direct caracteristicile organoleptice ale produselor alimentare achiziţionate, respectiv: miros, culoare, aspect, consistenţă; refuzaţi să cumpăraţi produse alimentare care prezintă neconformităţi, cauzate de temperaturi ridicate; consistenţă moale (îngheţată, ciocolată), aspect mâzguit, miros acru-înţepător, aspect spongios de început de deformare.
De asemenea, acordaţi o atenţie deosebită asupra modului de prezentare a ambalajului, acesta trebuie să fie întreg, fără deformări, fără bombări, să nu fie rupt, în aceste situaţii nu se asigură siguranţa produsului oferit la comercializare.