26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialAtentat la Kandahar, soldat cu victime în rândul serviciilor de informaţii afgane

Atentat la Kandahar, soldat cu victime în rândul serviciilor de informaţii afgane

Un atentat cu motocicletă-capcană s-a soldat miercuri cu cel puţin un mort şi doi răniţi, membri ai serviciilor de informaţii, la Kandahar, principalul oraş din sudul Afganistanului şi bastion al rebelilor talibani, informează Mediafax.

Kandahar se află la câteva zeci de kilometri de districtul Panjwayi, unde un soldat american a ucis 16 civili duminică, un masacru pe care talibanii au promis că îl vor răzbuna.

Atacul de miercuri a avut loc la scurt timp după sosirea secretarului american al Apărării, Leon Panetta, în provincia vecină Helmand.

„Am primit un cadavru şi doi răniţi la spital”, a declarat un medic de la unul dintre spitalele din oraş, adăugând că victimele erau membri ai serviciilor de informaţii (NDS).

„A fost o bombă amplasată pe o motocicletă, fără îndoială declanşată de la distanţă”, a precizat Ahmad Jaweed Faisal, un purtător de cuvânt al autorităţilor locale. Explozia a avut loc în momentul în care un convoi al NDS trecea pe stradă.

Cele mai citite

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...

DSU are capacitatea operațională crescută acolo unde există avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt

Capacitatea operaţională va fi crescută în judeţele aflate sub avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt şi vor fi prealertate două elicoptere dotate...

Neamț: Un bărbat a murit în incendiul pe care chiar el l-a provocat

Tragedie în Neamț. Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat, pe un teren din comuna Dragomireşti, transmite B1Tv. Tragedia a...
Ultima oră
Pe aceeași temă