21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialAtentat cu bombă la etajul trei al sediului radioteleviziunii siriene din Damasc

Atentat cu bombă la etajul trei al sediului radioteleviziunii siriene din Damasc

Un atentat cu bombă a fost comis luni dimineaţa în interiorul sediului radioteleviziunii siriene din Damasc, în care a fost rănit un număr nedeterminat de persoane, a anunţat Omran al-Zohbi, ministrul sirian al Informaţiei, relatează AFP, potrivit Mediafax.

„O bombă a explodat la etajul trei al clădirii radioteleviziunii siriene şi a rănit persoane”, a precizat ministrul. Programele nu au fost întrerupte.

Clădirea se află în Piaţa Omeiazilor, într-un cartier ultraprotejat din capitală. Pentru a pătrunde în imobil se trece de mai multe filtre de control instituite de către serviciile de securitate.

La 18 iulie, patru oficiali de rang înalt din domeniul securităţii, inclusiv cumnatul preşedintelui Bashar al-Assad, au fost ucişi într-un atentat comis la Damasc, revendicat de către Armata Siriană Liberă (ASL, alcătuită în majoritate din dezertori).

Ancheta a arătat că cel care a plasat explozivii în biroul în care urma să aibă loc reuniunea, într-o clădire aparţinând serviciilor de securitate, a fost un agent de mentenanţă de la Biroul şefului Securităţii Naţionale siriene Hicham Ikhtiar.

Cele mai citite

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Neamț: Un bărbat a murit în incendiul pe care chiar el l-a provocat

Tragedie în Neamț. Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat, pe un teren din comuna Dragomireşti, transmite B1Tv. Tragedia a...
Ultima oră
Pe aceeași temă