16 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialAtacurile informatice asupra ambasadelor japoneze, lansate din China

Atacurile informatice asupra ambasadelor japoneze, lansate din China

Atacurile informatice care au vizat mai multe misiuni diplomatice ale Japoniei în străinătate au fost lansate de pe servere aflate în China, afirmă Yomiuri Shimbun în ediţia de vineri, citată de AFP şi Mediafax.

Computerele mai multor ambasade şi consulate japoneze au fost infectate cu virusul Backdoor Agent MOF, iar cel puţin două dintre serverele programate să primească datele obţinute din aceste reţele se află în China, a precizat ziarul japonez.

Domeniile serverelor sunt similare celor folosite şi în atacurile împotriva Google şi a altor companii, afirmă Yomiuri Shimbun, adăugând că sistemele infectate se află la misiuni diplomatice din Franţa, Olanda, Myanmar, Statele Unite, Canada, China şi Coreea de Sud.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Osamu Fujimura, a declarat vineri că atacul nu s-a soldat cu pierderea de informaţii secrete, însă a refuzat să comenteze articolul publicat de Yomiuri.

Presa japoneză a relatat în cursul acestei săptămâni că şi computerele Camerei Deputaţilor au fost vizate de un atac informatic, lansat tot de pe un server aflat în China.

Dezvăluirile au fost publicate după deschiderea unei anchete privind un caz de furt de informaţii privind avioanele militare şi centralele nucleare japoneze, în urma unui atac informatic împotriva grupului nipon Mitsubishi Heavy Industries (MHI).

China este bănuită pentru lansarea mai multor atacuri informatice, însă autorităţile de la Beijing resping cu regularitate acuzaţiile.

În iunie, compania Google a anunţat că o campanie de atacuri cibernetice lansate din China a vizat conturile unor înalţi responsabili şi comandanţi militari americani, precum şi cele ale unor jurnalişti şi militanţi politici chinezi.

Cele mai citite

Norvegia vrea să construiască un gard la granița cu Rusia

Norvegia ia în considerare construirea unui gard la granița cu Rusia, potrivit ministrului justiției din țară, Emilie Enger Mehl. Într-un interviu acordat NRK, ministrul...

Populația conectată la sistemul public de alimentare cu apă a crescut, dar milioane de oameni sunt în continuare fără acces

Anul trecut, un număr de 14,7 milioane de persoane din România erau conectate la sistemul public de alimentare cu apă, reprezentând 77,1% din populația...

VIDEO Un adolescent de 18 ani și-a pierdut viața într-un accident rutier

Un adolescent în vârstă de 18 ani și-a pierdut viața, după ce mașina pe care o conducea a intrat cu viteză într-un parapet de...
Ultima oră
Pe aceeași temă