21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialAtacuri cu GAZ TOXIC în Afganistan: Sute de eleve, SPITALIZATE

Atacuri cu GAZ TOXIC în Afganistan: Sute de eleve, SPITALIZATE

Sute de eleve au fost internate în spital, în vestul Afganistanului, după ce au avut loc atacuri cu gaz toxic în mai multe şcoli din zona respectivă, informează Mediafax.

Atacurile cu gaz toxic au avut loc în provincia Herat din vestul Afganistanului. În cele trei şcoli în care s-au produs atacurile, au fost introduse măsuri de securitate speciale.

O elevă citată de Euronews poveşte unul dintre momentele atacului.

„Eram în clasă (…), când profesorul a intrat şi ne-a spus că sala de clasă a fost gazată. Am ieşit din clasă şi după câteva minute ne-a fost mult mai rău şi am fost transportate la spital”, a precizat aceasta.

Aceste atacuri sunt din ce în ce mai frecvente în Afganistan, în ultimele câteva săptămâni au avut loc cinci incidente similare.

Potrivit regulilor grupării radicale Taliban, fetele şi femeile nu au dreptul de a avea acces la educaţie şi la piaţa muncii.

Cele mai citite

A bătut doi copii nevinovați. A crezut că aceștia i-au bătut la ușă ca să-l agaseze

Un bărbat din Brad, județul Hunedoara, a fost deranjat de doi copii care i-au bătut la ușă și a decis să le aplice o...

Atac ucrainean asupra unei platforme rusești de lângă Insula Șerpilor

Forțele speciale ucrainene au lansat un atac asupra platformei petroliere Petro Godovaneț din Marea Neagră, o locație pe care Kievul încearcă să o recâștige...

Investițiile la bursă devin mai accesibile: Românii pot tranzacționa simultan pe BVB și pe bursele din SUA

Investitorii români au acum posibilitatea de a tranzacționa simultan atât pe Bursa de Valori București (BVB), cât și pe piețele bursiere din Statele Unite,...
Ultima oră
Pe aceeași temă