18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialAtac masiv asupra depozitului de fier vechi al Combinatului Siderurgic

Atac masiv asupra depozitului de fier vechi al Combinatului Siderurgic

RESITA. Furtul de fier a capatat o mare amploare in municipiul Resita din judetul Caras-Severin. Sistematic, depozitul Combinatului Siderurgic din oras este tinta hotilor, care vin in numar mare, de cate 30- 40 de persoane, si sustrag toate obiectele din metal pe care le gasesc. Situatia este cu atat mai grava cu cat, potrivit informatiilor furnizate de jandarmi, la mijloc ar fi si mana angajatilor firmei de paza a combinatului, care trebuie sa asigure protectia depozitului.
De complicitate sunt banuiti si unii angajati ai firmei, despre care se sustine ca pregatesc dinainte fierul ce urmeaza sa fie furat din unitate: bucati mici si cat mai grele pentru a nu ocupa mult volum. Jandarmii sustin ca au certitudinea ca hotii – rromi in marea lor majoritate – au incheiat o intelegere cu paznicii care le permit acestora sa fure nestingheriti fier din depozit.
Un asemenea caz s-a petrecut si ieri noapte, cand peste 30 de tigani au intrat in incinta depozitului combinatului unde aveau pregatiti mai multi saci, peste 30, plini cu fier. Planul le-a fost, insa, dat peste cap de jandarmi, care i-au surprins pe hoti in plina actiune. Hotii au fost, insa, informati de sosirea oamenilor legii si au fugit, dar au lasat in urma „prada”, peste 3.000 de kilograme de fier vechi.
In urma acestei actiuni a jandarmilor, pe numele a patru persoane din cadrul combinatului, banuite ca au legaturi cu hotii, au fost intocmite dosare de cercetare. Acestia sunt acuzati de complicitate la furt si facilitarea savarsirii de fapte antisociale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă