17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialAstazi, un vanticel adie pe litoral

Astazi, un vanticel adie pe litoral

In tara. Vreme predominant frumoasa, dar cu ceata dimineata si noaptea, local in zonele joase. Vant cu unele intensificari pe litoral. Maxime 15-21°C; minime 2-12°C, mai scazute in depresiunile intramontane, zone cu conditii de bruma. Presiunea atmosferica, in crestere usoara in regiunile extracarpatice.

Maine, doar 20°C

In tara. Cer temporar noros, iar dimineata si noaptea, local ceata in zonele joase. Vant cu unele intensificari pe litoral. Maxime 14-20°C; minime 2-12°C, usor mai coborate in depresiuni, zone cu conditii de bruma. Presiunea atmosferica, in crestere.

Comentariul specialistului

La nivelul solului, pe continentul european este dominant un camp de presiune atmosferica ridicata, iar structurile de altitudine sustin persistenta acestuia. In aceste conditii, precipitatiile vor lipsi in cea mai mare parte a Europei, si doar in vestul si nordul extrem, din cauza periferiilor frontale ale depresiunii islandeze, este posibil sa ploua slab. In schimb, ceata va fi prezenta in zonele joase, mai ales in orele diminetii. Aceeasi evolutie din punct de vedere meteorologic este de asteptat si in Romania: vreme predominant frumoasa, fara precipitatii, dar cu ceata local in orele diminetii.

In Europa, soarele iese doar la Viena

Innorari si ploi vor fi pe arii restranse in Marea Britanie, Tarile de Jos, Danemarca, sudul Peninsulei Scandinave, Italiei si Greciei, Elvetia, Turcia si nordul Rusiei. In restul continentului vremea va fi in general frumoasa, iar in orele diminetii, pe arii restranse, se va semnala ceata.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă