13.4 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialAstazi ninsorile prind putere

Astazi ninsorile prind putere

In tara. Cer mai mult noros. Ninsori in Maramures, Transilvania si Moldova, iar in celelalte regiuni, local in primele ore, ceata, iar mai ales noaptea precipitatii mixte si conditii de polei. Izolat, cu precadere in zona de munte, cantitati de apa insemnate. Vant cu intensificari in vestul tarii si la munte, viscolind ninsoarea. Maxime -4…6°C; minime
-8…2°C. Presiunea atmosferica, in scadere.

Zapada la munte

Predeal – 25 cm, Semenic – 110 cm, Stana de Vale – 43 cm, Vladeasa – 18 cm, Paltinis – 47 cm, Iezer – 14 cm, Sinaia 1500 – 64 cm, Cuntu – 82 cm, Vf. Omu – 68 cm, Ceahlau-Toaca – 40 cm, Parang – 35 cm, Lacauti – 92 cm, Vf. Cristianu Mare – 86 cm.
Maine ne cam bate viscolul

In tara. Cer mai mult noros. Ninsori in regiunile centrale, estice si sud-estice, iar in Dobrogea, la inceputul intervalului, precipitatii mixte. In restul tarii, ninsori izolate in timpul zilei. Vant cu intensificari locale in toate regiunile. In Moldova, Dobrogea si la munte, ninsoare viscolita. Maxime -4…4°C; minime -12…-4°C. Presiunea atmosferica, in continua scadere.

Comentariul specialistului

Precipitatiile revin in forta, aduse de talvegul Depresiunii Islandeze, care izoleaza un nucleu ce va traversa tara noastra dinspre nord-vest spre sud-est. Ninsoarea va fi forma lor dominanta in zonele nordice, centrale si estice, vantul va viscoli in vest si la munte, iar in restul tarii vor fi ploi si lapovita. Sub aspect termic, un anticiclon de origine est-europeana va continua sa aduca aer rece dinspre nord-vestul Rusiei, astfel ca pentru regiunile estice se asteapta maxime termice negative la sfarsitul saptamanii.

In Europa, ninsori si ploi multe

Vremea va fi in general inchisa. Vor cadea precipitatii Ð sub forma de ploaie in Marea Britanie, Franta si in Italia; ploaie, lapovita si ninsoare in Belgia, Olanda, Germania, Austria, Elvetia, Cehia, Slovacia, Ungaria si in nordul Ucrainei si doar sub forma de ninsoare, dar pe arii restranse in Polonia, Suedia, Norvegia, republicile baltice si in Finlanda. In Rusia temperatura aerului va continua sa scada, vremea ramanand geroasa si pe parcursul zilei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă