12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialAstazi, minime sub limita gerului (-10°C)

Astazi, minime sub limita gerului (-10°C)

In tara. Vreme rece. In regiunile sudice si sud-vestice, izolat ninsori slabe. Vant cu unele intensificari in partea de sud-est a tarii. Maxime -7…4°C; minime -14…-4°C, mai scazute in depresiuni. Local, noaptea si dimineata ceata asociata cu depunere de chiciura. Presiunea atmosferica, in crestere.
Zapada la munte. Predeal – 30 cm, Semenic – 111 cm, Stana de Vale – 46 cm, Vladeasa – 18 cm, Paltinis – 49 cm, Iezer – 14 cm, Sinaia 1500 – 70 cm, Cuntu – 71 cm, Vf. Omu – 85 cm, Ceahlau Toaca – 41 cm, Parang – 38 cm, Lacauti – 91 cm, Vf. Cristianu Mare – 89 cm.

Maine, ninsori slabe pe ici pe colo

In tara. Vreme rece. In estul si sud-estul tarii, izolat ninsori slabe. Vant cu unele intensificari in Dobrogea. Maxime -7…3°C; minime -15…-5°C. Local, ceata asociata cu depunere de chiciura. Presiunea atmosferica, in continua crestere.

Comentariul specialistului

Fata de ziua de ieri, cand ninsorile au cuprins majoritatea regiunilor, astazi si maine se va remarca o ameliorare, in sensul slabirii in intensitate si restrangerii ariei lor. Vantul va reveni la vitezele obisnuite, astfel incat singurul element meteorologic care va putea crea unele probleme va fi temperatura aerului. Aceasta deoarece vor fi valori negative, care in multe localitati vor ajunge in timpul noptii si al diminetii chiar sub limita gerului (-10°C).

In Europa, precipitatii putine

In cea mai mare parte a Europei vor mai fi innorari, insa precipitatiile se mai restrang ca arie. Astfel, in vestul si sudul extrem va mai ploua; in est si sud-est, va ninge, iar in nord si in centru, doar izolat vor fi fulguieli, burnita sau ploaie slaba. Vantul va continua sa prezinte intensificari in zonele invecinate Marii Negre.

Cele mai citite

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...
Ultima oră
Pe aceeași temă