11.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialAstazi, maximum -10°C in Moldova

Astazi, maximum -10°C in Moldova

In tara. Ninsori slabe, pe arii restranse in nord si centru, iar in prima parte a intervalului cu totul izolat in sud si sud-est. Vant tare la munte si cu intensificari, mai ales ziua, in Moldova si Dobrogea. Maxime de la -8…2°C, la -10°C in Moldova; minime -14…-4°C, mai scazute in regiunile nordice. Noaptea in zonele joase izolat ceata, asociata cu depunere de chiciura. Presiunea atmosferica, in crestere.
Zapada la munte. Predeal – 28 cm, Semenic – 139 cm, Stana de Vale – 85 cm, Vladeasa – 19 cm, Paltinis – 49 cm, Iezer – 18 cm, Sinaia 1500 – 65 cm, Cuntu – 106 cm, Vf. Omu – 77 cm, Ceahlau Toaca – 41 cm, Parang – 37 cm, Lacauti – 99 cm, Vf. Cristianu Mare – 90 cm.

Maine, cativa fulgi prin nord

In tara. Ninsori slabe in jumatatea nordica si precipitatii mixte, izolate, in rest. Vant cu intensificari la munte. Maxime -6…3°C, mai scazute in Moldova, dar si usor mai ridicate in Banat; minime -12…-2°C, mai scazute in depresiuni. Presiunea atmosferica, usor variabila la valori ridicate.

Comentariul specialistului

Campul de presiune atmosferica ridicata, in extindere in estul Europei, va influenta direct si vremea din Romania. Scaderea temperaturilor inca nu este ingrijoratoare, deoarece ele vor ramane apropiate de normalul perioadei. In aceste zile vor fi si ninsori, dar slabe si care nu vor pune probleme deoarece vantul va slabi treptat in toate regiunile.

In Europa, ploi si ninsori

Cerul va fi mai mult noros in nord-vestul si centrul Europei, dar si in est-sud-estul acesteia, unde vor fi precipitatii, dupa cum urmeaza: ploi in Arhipelagul Britanic, Tarile de Jos, in Franta si in sudul Italiei si ninsori in Danemarca, Norvegia, cea mai mare parte a Suediei, in Germania, Cehia, Slovacia, Ucraina, Georgia, in jumatatea de sud a Rusiei si in Turcia. In restul continetului, cerul va fi variabil si izolat va fi ceata, indeosebi dimineata.

Cele mai citite

Iulia Scântei, judecător CCR, opinie separată față de ceilalți judecători în cazul Șoșoacă

Curtea Constituţională nu are atribuţia de a verifica comportamentul, opiniile, afirmaţiile sau atitudinile unui candidat la alegerile prezidenţiale, toate acestea fiind aspecte de natură...

Primăria Capitalei a luat o amendă de 100000 lei de la Garda de Mediu

Primăria Capitalei a fost amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru nerealizarea măsurilor de reducere a concentrațiilor de poluanți atmosferici stabilite...

Franța: Un avion de mici dimensiuni a căzut peste o casă

Un accident aviatic a avut loc luni în localitatea La Bretonnière-la-Claye, Franța, unde un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în zidul unei case....
Ultima oră
Pe aceeași temă