19.7 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialAstazi, cativa fulgi prin sudul extrem

Astazi, cativa fulgi prin sudul extrem

In tara. Ziua, in extremitatea sudica a tarii, cativa fulgi izolat. Vant cu unele intensificari pe litoral. Maxime -3…5°C; minime -13…-3°C, mai coborate in depresiuni.
Noaptea, in zonele joase, izolat ceata asociata cu depunere de chiciura. Presiunea atmosferica, stationara.

Zapada la munte

Predeal – 27 cm, Semenic – 115 cm, Stana de Vale – 45 cm, Vladeasa – 18 cm, Paltinis – 50 cm, Iezer – 14 cm, Sinaia 1500 – 71 cm, Cuntu – 83 cm, Vf. Omu – 84 cm, Ceahlau-Toaca – 41 cm, Parang – 36 cm, Lacauti – 92 cm, Vf. Cristianu Mare – 88 cm.

Maine ninsorile se extind noaptea

In tara. In nord, iar noaptea si in vest si centru, izolat ninsori slabe. Vant cu unele intensificari in regiunile estice. Maxime -3…5°C; minime -12…-2°C, mai coborate in depresiuni. Izolat ceata. Presiunea atmosferica, usor variabila.

Comentariul specialistului

Presiunea atmosferica va avea mici variatii, mentinandu-se valorile ridicate. In aceasta situatie vor fi ninsori slabe si izolate, astazi in extremitatea sudica, iar maine in nordul teritoriului national. Patrunderea unei mase de aer usor mai cald in altitudine va determina o usoara crestere a valorilor termice diurne, dar si aparitia cetii, local in zonele joase.

In Europa, incalzire usoara

In cea mai mare parte a Europei, temperatura va creste usor. Cerul va fi mai mult noros, iar precipitatiile pe arii relativ restranse si in general slabe cantitativ.
In nordul Marii Britanii, Norvegia, Danemarca si in nordul Germaniei vor fi ploi; in Turcia si in sudul Greciei Ð ploi, lapovite si ninsori, iar in Bulgaria, nordul Rusiei, republicile baltice si Suedia si Finlanda, predominant ninsori (fulguieli).
In nord-vestul si nordul continentului, vantul va avea intensificari. Izolat, se va produce ceata, mai ales in tarile centrale si de sud.

Cele mai citite

Nicușor Dan ridică ștacheta: 20 de cerințe esențiale pentru viitorii candidați la prezidențiale

Primarul General al Capitalei cere soluții concrete de la partide și candidații la președinție Primarul Nicușor Dan a prezentat 20 de puncte care includ modificări...

Transformă orice ocazie în magie cu rochiile de ocazie de la Elena Perseil. Sfaturi și recomandări de la designerul de prestigiu 

Când vine vorba de evenimente speciale, rochia pe care o alegi este cheia pentru a te simți încrezătoare și elegantă. Fie că participi la...

Rusia a „cumpărat” în Republica Moldova voturi împotriva Maiei Sandu și anti-UE cu peste 15 milioane de dolari

Cetăţeni ai Republicii Moldova au primit în total peste 15 milioane de dolari (13,6 milioane de euro) pentru a vota pe 20 octombrie împotriva...
Ultima oră
Pe aceeași temă